„Scopul Final” de Alex Grama

Alexandru Grama, elev al Colegiul Național „Unirea” din Focșani, și-a publicat acum câteva zile propria carte. Începutul este promițător și, nu pot să nu anunț pe blog, detaliile acestui eveniment.

11 octombrie 2011 a reprezentat momentul când cartea a văzut lumina tiparului. Pentru cei interesați, aceasa se poate cumpăra pentru doar 10 euro de pe Lulu.com. Autorul a anunțat pe pagina de Facebook că, în aproximativ două săptămâni, romanul va intra în distribuție pe Amazon.co.uk și pe Scribd.com. Așadar, mai multe modalități de achiziționare….

Momentan, „Scopul Final” poate fi achiziționat doar de pe Lulu Marketplace. Voi reveni cu detalii când va apărea și pe alte canale de distrubuție.

Scopul final, o seamă de acţiuni, regrete şi vise legate într-un mănunchi nervos ce sunt târâte la nesfârşit. Prin scris am încercat să reproduc ascensiunea sau decăderea în viaţă a unei persoane încercând să găsească un răspuns edificator la întrebarea “De ce eu?”. Michael Laeddis porneşte într-o încercare abruptă de a-şi răzbuna soţia, într-un final găsind răspunsurile tuturor întrebărilor ce i-au pulsat în minte atât de mult timp. De cealaltă parte a Timpului, Mark Taylor, un poliţist ce încearcă pe deoparte să rezolve cazul unui ucigaş în serie din Bronx şi pe de altă parte să-şi rezolve problemele familiale. Cele două sfori, având destine şi probleme diferite, se unesc, unduindu-şi fibrele până în final când se contopesc într-un singur loc. Neantul.

Descrierea firului epic provoacă cititorii și îi face să își dorească să aibă în mâine cât mai repede cartea. Îl felicit pentru aceasta pe Alex Grama! De asemenea, tot aici, puteți găsi un preview al cărții ce conține primele 15 pagini.

De asemenea, Alex Grama a acceptat să răspundă la câteva întrebări în legătură cu „Scopul Final” și planurile sale.

  •  „Scopul Final” este prima ta carte. Ce te-a determinat să te aventurezi în lumea scriitorilor?

Nu a fost un lucru plănuit, ci doar un gând care mi-a electrizat mintea. Într-o zi am luat rapid o ciornă şi am scris doar două cuvinte, “lipsa sângelui”. De la aceste cuvinte s-a compus întreaga poveste.

  • Care este conceptul pe care se bazează creația ta și cum a apărut?

Conceptul este destul de simplu. Fiind la prima încercare de scriere literară, prima versiune a manuscrisului a avut o poveste foarte concretă în care subiectivitatea lipsea cu desăvârşire. După ce mi-am revizuit gândurile şi modul de a abordare a subiectului, am rescris de la zero întreaga poveste. Desigur, a doua variantă mi-a plăcut mult mai mult.

  • Știm cu toții că scriitorii au anumite ritualuri prin care reușesc să se concentreze, să aibă în ei demonul creației. Ai vreun obicei de acest gen? Dacă da, este secret sau îl poți dezvălui?

Sincer să-ţi spun, întrebarea mă dezarmează pentru că nu m-am gândit niciodată că voi fi de partea aceasta a taberei. Sunt câteva reguli de bază pe care nu le-am respectat. Scriam atunci când ideile curgeau şi doar când le consideram a fi cât de cât valoroase. Nu aveam ore fixe, nu-mi făceam un plan şi nu încercam să construiesc firul epic înainte. Totul a fost din inspiraţia pe moment. Din păcate lipsa mea de experienţă mă face neputincios în privinţa sfaturilor dar pot spune doar să vă ascultaţi gândurile şi povestea va veni. Ca o paranteză, întotdeauna am rămas în gând cu citatul lui Stephen King, “Dacă nu aveţi timp să citiţi, nu aveţi timpul nici resursele necesare pentru a scrie”.

  • Ce așteptări ai de la această lansare?

Absolut nicio aşteptare. Întotdeauna am scris şi voi scrie doar din placere şi din această cauză vreau doar ca lumea să-mi citească cartea.

  • Mulțumesc că ai acceptat să răspunzi la acest scurt interviu. Ce planuri de viitor ai? Te gândești la o noua apariție editorială?

La ora actuală, ultimul an de liceu îmi secătuieşte tot timpul liber şi din această cauză nu am resursele necesare pentru a începe un proiect nou. Ideile le am şi câteodată simt nevoia să scriu dar ştiu că dacă încep nu mă mai pot opri.
Iţi mulţumesc şi eu pentru timpul pe care mi l-ai acordat.

4 Replies to “„Scopul Final” de Alex Grama”

  1. Intrebarea asta nu am inteleso:”Știm cu toții că scriitorii au anumite ritualuri prin care reușesc să se concentreze, să aibă în ei demonul creației. Ai vreun obicei de acest gen? Dacă da, este secret sau îl poți dezvălui?”
    Cum adica demonul creatiei??? Sa inteleg ca orice scritor are cel putin un demon in el? poate i-mi explicati ca nu inteleg…

Comments are closed.