Să presupunem că începe vacanța și pentru mine

Am scăpat de examenul de Bacalaureat, unul over-estimated, dacă pot spune așa. Să vă explic de ce. Lăsând la o parte faptul că este un examen care oferă o diplomă necesară studiilor superioare, în jurul acestuia s-au conturat o serie de aspecte puțin cam neplăcute: persoane care doresc să se sinucidă din cauza notei, o presiune inutilă pusă de profesori timp de câțiva ani, spectacole la TV pentru audiențe.

Am avut media 8.86 (a 19 220-a din țară) cu 8 la limba română (8.4 după contestația depusă, dar nu a rezolvat nimic), 8.6 la matematică (mult mai bine decât mă așteptam) și 10 la biologie vegetală și animală. Este o medie acceptabilă ținând cont de faptul că nu îmi trebuie pentru admiterea la facultate și că nu am învățat decât un pic la matematică. E corect și că mă așteptam la o notă mai mare la limba și literatura română. Contestația a demonstrat că trebuia să fie mai mare.

Miercuri, am susținut examenul pentru admiterea la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, unde voi merge din toamnă, la Facultatea de Științe Politice. Știu că este un domeniu dificil, unul cu multe oportunități, dar pentru care trebuie să muncești dacă vrei să nu termini cu o diplomă de licență cu aspect pur formal.  Am luat 9.00 la sesiunea de pretestare susținută. Sunt mulțumit, dat fiind că este o notă care îmi asigură intrarea în primele locuri la buget.

Ce urmează?

Stabilirea unor obiective, pregătirea psihologică pentru primul an de facultate, identificarea unor oportunități de dezvoltarea profesională în afara facultății.

Până în octombrie, însă, voi merge într-un schimb de tineri în județul Argeș, TraditiON Updated in Southern Romania, cu participanți din Polonia, Portugalia, România, Turcia și Franța. Este o oportunitate de lărgire a orizonturilor multiculturale, de făcut noi cunoștințe, de îmbunătățit limba engleză (și limba franceză). După, voi pleca la Bran în Tabăra din Țara lui Andrei. Voi reveni pe aceste subiecte. Luna aceasta trebuie să finalizez și cursul din Programul Național de Educație Managerială, la care am obținut o bursă în ianuarie. Desigur, voi continua și cu bloggingul, dat fiind că mai am multe de învățat.

Ținând cont de aspectele de mai sus, pot declara că a început vacanța. Aștept cu nerăbdare acțiunile viitoare la care voi lua parte și urez succes tuturor celor care vor susține în curând examenele de admitere.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.