România aleargă spre Est și face cu ochiul Vestului

Conform proiectului de rectificare, citat de Mediafax, din cheltuielile bugetului de stat, bugetul Administratiei Prezidentiale va fi diminuat cu 1,3 milioane lei, al Camerei Deputatilor – cu 6,1 milioane lei, al Curtii Constitutionale – cu 200.000 lei, al Ministerului Tineretului si Sportului – cu 3,5 milioane lei, al Ministerului Educatiei – cu 5,5 milioane lei, al Ministerului Culturii – cu 10,2 milioane lei, al Agentiei Nationale de Integritate – cu 1,2 milioane lei, al Ministerului Economiei – cu 19,8 milioane lei, al Academiei Romane – cu 6,9 milioane lei.

Senatul va primi 4,2 milioane lei, Inalta Curte de Casatie si Justitie – 4,8 milioane lei, Avocatul Poporului – 10.000 lei, Serviciul Roman de Informatii – 67,4 milioane lei, Serviciul de Informatii Externe – 27 milioane lei, Serviciul de Protectie si Paza – 18,8 milioane lei, Serviciul de Telecomunicatii Speciale – 50.000 lei. (HotNews)

Acest proiect de rectificare bugetară indică direcția României, pe care o voi explicita printr-un comentariu, publicat anterior și pe rețelele sociale:

Dacă majoritatea vrea să sufere, să sufere cu plăcere! Dar nu văd de ce trebuie să trăiască în această bulă și restul și, mai ales, de ce se ia din investiția în viitor.

Educația, cercetarea și inovarea sunt domenii subfinanțate în România. Pe plan global, statele care alocă fonduri serioase în aceste domenii sunt în topul bunăstării și competitivității. Să mai spun de cultură, care reprezintă un factor important în ecuația asta?

În schimb, în România este nevoie de oi, de recompensarea instituțiilor care nu își îndeplinesc atribuțiile legale din motive politice și de suprafinanțarea serviciilor de informații.

Neocomunismul românesc post-iliescian reprezentat de exponenții regimului pontist își arată încă o dată pilonii de susținere: accentul pe serviciile de informații și pe organismele de represiune, instituții de carton, pseudo-reprezentare, control social prin asistență socială sporită și lipsa sprijinirii educației și cercetării, un drept al statului paralel cu statul de drept, dezvoltarea unei societăți civile paralele, subterane și acapararea altor organizații, partide fantomă.

Pe scurt, România mimează orientarea euro-atlantică și face pași spre zona euroasiatică.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.