Revenire la normalitate pe blog

Revenire la normalitate pe blog

Perioada petrecută la Forumul European Alpbach s-a încheiat. A fost o ocazie bună de îmbogățire a cunoștilor despre finanțe, economie, politică internațională, sănătate publică și securitate. Noi idei și concepte, interacțiuni cu experți în domeniu și decidenți, studii de caz și analize și nu numai. Poate perspectivele descoperite reprezintă câștigul cel mai important al acestui eveniment.

Am început cele trei săptămâni petrecute în Austria cu o săptămână de seminarii și conferințe centrate pe politica la nivel de bază – de la mișcări sociale și activism în formațiuni politici la democrație participativă și administrare locală – și pe alianțe pragmatice în politica internațională, ocazie cu care am aprofundat principiile de bază ale cooperării Uniunii Europene cu state terțe, viziunea administrației americane asupra mișcărilor din mediul internațional și colaborarea Uniunii Europene cu Turcia.

Următoarea parte a constat în participarea la simpozioanele axate pe sănătate, tehnologie, politică, economie, legal și finanțe. Aici dezbaterile au jucat un rol important, discuțiile centrate în jurul „conflictului și cooperării” mergând în direcții ce țin de sănătate publică, sustenabilate, teorii din economie, UE și Regatul Unit după Brexit, realitatea din China dincolo de discuțiile din presa internațională, cooperarea militară în interiorul Uniunii și gestionarea crizelor de la granițe, unde gravitaționale, perspective asupra cercetării cuantice, date, arte și altele.

A fost interactiv, internațional (tineri din peste 80 de state participând), cu perspective atât din partea unor teoreticieni, cât și din partea unor practicieni, cu cunoștințe pe care nu prea le găsești în bibliografiile de la facultate sau în comunicatele de presă ale unor diferite instituții.

Am avut de citit vreo trei volume pentru pregătirea pentru un seminar, însă mă întorc acasă cu câteva rafturi de lecturat și aprofundat. Pot spune că mi-am găsit temă pentru una dintre dizertații și că mă voi implica mai intens în unele dezbateri publice.

sursa imagine: business agenda | Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.