Resurse online pentru obținerea permisului de conducere

Abia m-am întors de la o discuție cu un amic despre permisul de conducere și școala de șoferi. Venise în Focșani pentru cursurile de legislație și cum autobuzul nu circulă din oră în oră, am ieșit la un suc pentru a discuta despre viitor, prezent și trecut.

Eu, unul, nu m-am încumetat încă pentru școala de șoferi. O voi face în curând, cred, sau peste câțiva ani, în funcție de disponibilitatea mea. Timpul este marea problemă, dar cred că o motivație suficient de bună mă poate duce pe drumul luării unei decizii prompte.

Mă bucur, însă, că sunt informat. Ce înseamnă asta? Chiar dacă sunt printre ultimii din fosta clasă de liceu care nu a făcut școala de șoferi, știu acum unde pot găsi sfaturi, unde pot pune întrebări pe acest subiect și, cel mai important, unde pot face online chestionare și teste auto. Este o bună modalitate pentru a reține și pentru a recapitula pentru sală. De fapt, cea mai bună, căci niște cercetători au demonstrat că simularea examinărilor și examinările propriu-zise reprezintă cele mai bune modalități prin care se pot reține informațiile.

Desigur, primul pas este învățarea legislației rutiere, dar este mult mai bine când ai un suport de test online, astfel încât, seara, de exemplu, când ajungi acasă și te așezi la PC, deschizi browserul, tastezi adresa web și cu câteva click-uri (două, mai exact) începi să rezolvi un chestionar pentru a verifica cunoștințele pe care le-ai asimilat. Grupate pe categorii, acestea te vor ajuta să iei permisul de conducere din prima încercare.

Pe lângă chestionare, mai găsiți și alte resurse utile pentru viața de șofer: un calculator pentru taxa auto, actele necesare, codul rutier și indicatoarele rutiere explicate, te poți conecta prin rețelele de socializare și poți pune întrebări prin intermediul acestora (Facebook, Twitter – unde am început să îi urmăresc, dar am observat o rată destul de mică a postărilor pe săptămână, Google Plus – unde am început să urmăresc update-urile, PInterest).

Uitasem ceva, nu? Da. Site-ul este www.permis-de-conducere.ro, locul de unde am preluat și imaginile cu care am ilustrat acest articol.

Articolul este înscris în această campanie BlogAwards - link.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

4 Replies to “Resurse online pentru obținerea permisului de conducere”

  1. La capitolul instructori auto lucrurile nu au stat chiar atat de rau. Am avut trei instructori: Mr. C, Mr. X si Mr. G. Mr. C, a fost evident primul meu instructor, la prima scoala si prima masina – un Logan. Am considerat metoda onorabila cel putin la inceput: ne-a dus in poligon, pentru a ne familiariza cu masina si cu comenzile ei. Nimic de comentat, intentia onorabila. Doar ca am pierdut cam multe ore prin poligon si nu prea am invatat mare lucru. Si ca sa vedeti ca nu sunt eu rautacioasa, iata cam cum decurgea o sedinta in poligon (cam 2 ore): – mers in trafic de la locul de intalnire pana in poligon (15 minute) – mers cu fata, la 10 km/ora, apoi cu spatele (asta vreo 15 – 20 minute) – mers printre jaloane (iarasi vreo 20 minute) – cerculete in poligon (cu masina tinuta numai din ambreiaj – alte 15 minute) – parcari in poligon printre jaloane (20 minute) – mers pe un traseu (care presupunea ocolirea unui scuar – 10 minute) – intoarceri (din 3, 5 si 7 miscari – 10 minute) – mers in trafic de la poligon, inapoi la locul initial de intalnire (15 minute) Primele 5-6 sedinte numai asta am facut. Restul de 10 sedinte ni le-am petrecut pe stradute mici si foarte putin populate si mai putin in intersectiile mari, la viteze mai mari samd. Rezultatul: cu toate orele din poligon, cand am terminat nu eram in stare sa iau virajele cum trebuie. Taiam curbele si intram pe banda de pe sensul opus. Nu trebuie sa mai adaug ca imi era frica de intersectiile mari si de semafoare, nu?

Comments are closed.