PRU, groapa de gunoi a politicii românești

PRU, groapa de gunoi a politicii românești

Când ieși pe ușa greșită dintr-un partid mare, ai trei variante:

  • ieși definitiv din politică;
  • îți faci propria formațiune politică;
  • preiei discursul anti-establishment1.

Bogdan Diaconu a fost ales în 2012 pe lista PSD. În 2015 a zis să își facă propriul partid și ce poate fi mai oportunist decât unul de extremă dreapta. La congresul de înființare au fost prezenți reprezentanți ai Rusiei și ai Chinei, un semnal destul de clar că este un partid nefrecventabil, opus valorilor occidentale, specific celor euroatlantice.

Alături de el vin astăzi o serie persoane care și-au ratat destinul politic și care dovedesc că nu au avut nicio legătură cu valorile stângii sau ale moderației, care ar face orice pentru un rol și pentru care moderația, buna guvernare a societății și dialogul constructiv nu sunt decât niște cuvinte goale. Altfel de ce ar merge într-un partid eurosceptic? Doar să scadă din procentele PSD? Să ocupe partea naționalist-xenofobă?

sursa imagine: groapa de gunoi | Shutterstock.com

PRU a făcut recent niște transferuri politice: apropiați ai lui Victor Ponta, excluși din PSD și alți ratați politic, unii anchetați, alții nu, UNPRiști oportuniști care au ajuns fără să vrea în PMP2. Practic, groapa de gunoi a politicii românești se umple. Nu cred că vor ajunge să conteze, dar vor face acea gălăgie macabră tip Vadim, Funar și PRM. Și la fel de lipsiți de sens. PRM-ul se declara de centru stânga și în realitate aveau puține în comun cu moderația.

Diferența dintre PRM și PRU este că primul avea un lider mai deștept, dar nu știu cât de mult contează asta dacă respectiva- abilitate nu este pusă în slujba binelui comun.

  1. în cazul de față, preiei discursul ultra-naționalist, extremist, eurosceptic, xenofob și pro-rus []
  2. personal, îmi pare foarte bine că se curăță PMP-ul de ei []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.