Sunt câteva modalități prin care poți ignora conținutul deranjant, atunci când ești o publicație cu un volum imens de actualizări cum sunt agențiile de știri și altele bazate pe fluxuri de știri, astfel încât să nu deranjezi sponsorii politici, proprietarii sau chiar cititorii.
Varianta simplă și dură este să nu incluzi conținutul nedorit/deranjant pentru politica dusă de publicație în fluxul de știri. Se practică, este o caracteristică a mediei partizane sau intens politizate. Poate fi mai evidentă sau nu ignorarea unor teme sau subiecte.
O altă variantă este moderezi conținutul nedorit/deranjant, de obicei printre alte actualizări și modificări care îi schimbă semnificația mai mult sau mai puțin. Este practicată indiferent de opțiunea politică a publicației, însă nu respectă normele deontologice și profesionale. Se ia, de exemplu, o temă precum distribuția muncii în plăcinta produsului și sunt preluați imediat analiști care distorsionează mesajul. Unii nu au nicio treabă cu tema, dar sunt băgați la înaintare ca economiști, analiști, specialiști, experți într-un domeniu pe care nu îl cunosc sau pe care îl ignoră pentru simplul fapt că nu corespunde intereselor acestora.
O a treia variantă este omisiunea știrilor neplăcute pentru politica editorială în fluxul principal. O modalitate de a produce aceste schimbări este de a programa la ore târziu din noaptea subiectele care sunt deranjante. Nu le-ai ascuns, dar le-ai scos din atenție. Tema apare ziua la ora 11.00 și este programată pentru 11.30 noaptea. Până a doua zi dimineața nici nu mai este în fluxul citit.
Desigur, mai este a patra varianta, cea cu spațiul editorial, dar este clasică.
Am observat că a treia variantă este practicată tot mai des, cu conținutul protejat din diferite motive lăsat pe noaptea târziu astfel încât să apară, dar să rămână omis.