Premiul One World Romania merge la Pixadores

Premiul One World Romania merge la Pixadores

42 de filme documente au fost proiectate în București, cele mai multe în premieră, în cadrul Festivalului de Film Documentar One World România. Câteva dintre acestea, au intrat în competiția One World Romania, numit Best Karma Award, decis de un juriu de liceeni. Trofeul a ajuns la producția Pixadores, în regia lui Amir Escandari.

Nu am apucat să îl văd în cadrul festivalului, însă i-am citit descrierea și mi-a atras atenția. Este vorba despre artă, tineri și expresie într-o lume în care condițiile sau, mai bine spus, constrângerile nu le permit să se afirme așa cum ar fi fost într-un mod ideal. Pixacao sunt liberi, au imaginație și nu pot fi asimilați prea ușor. Documentarul este produs de Helsinki-Filmi LTD și a fost prezent în cadrul secțiunii Demo+/-cratie la One World Romania 2015.

În scurta durată de viață de până acum, a primit numeroase premii:

2015 – Cleveland International Film Festival, SUA

2015 – One World Prague, Republica Ceha

2015 – Göteborg Film Festival, Suedia

2015 – Jussi Awards, Finlanda, Best Cinematography Award andNominations for Best Documentary and Best Sound

2014 – IDFA, Olanda

2014 – Festival dei Popoli, Italia

2014 – Tampere Film Festival, Finlanda, Best Finnish Short Film (Over 30 Minutes)

2014 – DocPoint Helsinki Documentary Film Festival, Finlanda

Închei prin a spune că organizatorii festivalului transmit faptul că vor fi o serie de reluări ale filmelor din cadrul acestei ediții la Centrul Ceh din București începând cu 30 martie. Deci, e timpul să revedeți ce doriți, dacă se vor afla prin program.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.