POS Transporturi, deblocat de către Comisia Europeană

Wall-Street.ro anunță deblocarea Programului Operațional Sectorial Transporturi pentru România, pe axele 1 și 2, fiind suspendate din octombrie ca urmare a unor deficiențe grave de gestionare și control. Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană recent, permițând astfel autorităților române să trimită cereri de rambursare pentru toate axele POS Transport:

condiţiile pentru ridicarea procedurii de presuspendare pentru companiile de drumuri şi căi ferate din priorităţile 1 şi 2 sunt îndeplinite şi solicitările de plăţi în legătură cu acestea pot fi din nou procesate

Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, pentru Agerpres:

Este o dovadă a muncii depuse de autorităţile române pentru a dezvolta capacitate administrativă şi a ameliora managementul fondurilor structurale. Aceste investiţii sunt esenţiale pentru economia României şi dezvoltarea ei. Am văzut un progres real în ultimele luni. Acum trebuie să vedem aceeaşi hotărâre în ceea ce priveşte POS Creştea Competitivităţii Economice şi în absorbţia de fonduri UE în perioada actuală de programare.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.