Pagina 34 din cartea pe care o citești

De la Chinezu am aflat astăzi de o leapsă culturală, ca să zic așa. Recunosc că în zilele astea nu prea mai am timp de citit. Este foarte trist și îmi lasă un gust amar situația asta. De câteva săptămâni încerc să termin „Idiotul” de Dostoievki și nu am reușit să fac acest lucru până acum. Să precizez: nu prea am timp să citesc literatură! ( Ca să încerc o glumă, pot spune că unele culegeri de matematică ajung să fie citite și de câteva zeci de ori).

Provocarea sună cam așa:

– deschide cartea pe care o citești la pagina 34
– transcrie pe blog/comentariu primele două fraze din cel de-al doilea pasaj (daca e pagină de aia de începul de capitol, cu 3 cuvinte acolo doar, scrie al doilea pasaj de la pagina următoare)
opțional: spune în fix 22 de cuvinte de ce îți place să citești
– dă mai departe

Și să deschidem cartea:

„Gavrila Ardalionovici schiță un salut cu capul în direcția prințului și intră grăbit în cabinet.Peste două minute, ușa se deschise iar și glasul sonor și afabil al secretarului i se adresă lui Mîșkin.”

Două fraze, prea puțin, totuși, pentru a vă stârni interesul pentru acest roman.

De ce îmi place să citesc?

Pentru că lectura reprezintă o poartă spre o altă lume, pentru că lectura reprezintă relaxare și învățare, pentru că lectura salvează oameni.

Vă invit să preluați această leapsă.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.