One World Romania On Tour

One World Romania On Tour

De mâine, 22 octombrie, până pe 25 noiembrie, începe și se desfășoară ediția a VII-a a One World Romania On Tour. O selecție de filme documentare din cadrul Festivalului One World Romania va fi prezentată în zece orașe din România și Republica Moldova. Pe scurt, peste 30 de proiecții, dezbateri cu publicul și doua ateliere educaționale dedicate profesorilor de liceu sunt incluse în acest tur.

12 filme documentare din programul celei de-a șaptea ediții a festivalului One World Romania vă vor purta într-o călătorie prin lume, dar și prin istorie, în săli de cinema, muzee și licee. De asemenea, One World Romania aduce la Buzău (19 noiembrie) și Ploiești (25 noiembrie) atelierul pentru profesori „Educație prin film documentar”, menit să prezinte avantajele utilizării filmului documentar în precesul educațional.

Reșița, primul oraș vizitat de One World Romania On Tour

Primul oraș vizitat anul acesta este Reșița, unde vor fi organizate câte 2 proiecții pe zi, în perioada 22 – 24 octombrie inclusiv.

Documentarele prezentate aici sunt:

 • „București, unde ești?”
 • „Father and Son on a Journey”
 • „Here Be Dragons”
 • „The 727 Days Without Karamo”
 • „The Valley of the Jato”
 • „Toamna Românescă”
 • „The Shovel Is Too Small”

Programul complet al proiecțiilor este afișat aici.

 One World Romania în cele 10 orașe. Program

 1. Reșița – 22 -24 octombrie;
 2. Târgoviște – 27-28 octombrie;
 3. Focșani – 4 noiembrie;
 4. Tîrgu Mureș – 5-9 noiembrie;
 5. Giurgiu – 10-11 noiembrie;
 6. Miercurea Ciuc – 11-12 noiembrie;
 7. Timișoara – 13, 15 noiembrie;
 8. Chișinău – 15-16 noiembrie;
 9. Buzău – 18 noiembrie;
 10. Ploiești – 24 noiembrie.

Valoarea educațională a documentarelor One World Romania nu poate fi contestată. Temele abordate, aparținând domeniului drepturilor omului, merită să fie în centrul atenției, reflectând societatea în care trăim și provocările pe care le întâmpinî în diferite colțuri ale lumii noastre. Vizionare plăcută!

Aici poți vedea ce am mai scris despre One World Romania: blidaru.net/tag/one-world-romania

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.