One World Romania 10

One World Romania 10

Asociația One World România desfășoară a zecea ediție a festivalului de film documentar pe tema drepturilor omului cu același nume. Acesta va avea loc între 13 și 19 martie 2017, proiecțiile făcându-se la Cinema Eforie, Union, Elvire Popesco și Sala Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului. Peste 50 de filme documentare vor fi proiectate în această săptămână, fiind totodată organizate o serie de evenimente conexe precum expoziții, dezbateri și diferite ateliere.

Secțiunile din acest an par foarte interesante, având în vedere denumirile acestora, trei dintre acestea fiind: „Animale politice”, „Împotriva curentului”, „Ministerul groazei”, și proiecțiile anunțate deja. Nume inspirate având în vedere documentarele propuse pentru a fi proiectate în timpul festivalului.

Astfel, cei care vor ajunge la One World România 10 vor putea să vadă documentare pe tema drepturilor omului precum, documentare precum:

Animale politice:

  • Difficult choice – despre campania prezidențială din Slovacia din 2014;
  • Weiner – despre o campanie pentru funcția de primar al New York-ului;
  • American anarchist – despre modul în care un manifest scris în tinerețe îți poate schimba viața;
  • A German life – despre secretara ministrului nazist al Propagandei, Joseph Goebbel.

Împotriva curentului:

Ministerul groazei:

  • Everything is under control – despre mijloacele în care este supravegheat între globul;
  • Shadow world – despre costurile războiului și ale comerțului cu arme;
  • All governments lie – despre jurnalismul de investigație în Statele Unite.
sursa imagine: Facebook One World Romania

Acestea sunt câteva documentare din doar trei secțiuni. Mai sunt și altele. Am atașat link-urile către descrierele de pe IMDb în cazul în care aveți nevoie de mai multe informații despre aceste proiecții. În curând va fi publicat programul complet și vor fi puse în vânzare categoriile de bilete și de abonamente.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.