Naționala de fotbal este o rușine națională

Naționala de fotbal este o rușine națională

Fotbaliștii reprezentativei naționale de fotbal a României a îngenunchet la meciul cu Anglia în numele solidarității cu mișcarea Black Lives Matter. Doar că acești fotbaliști nu sunt reprezentativi pentru România. Poate doar cu lipsa lor de cultură și educație, căci dacă ar fi avut așa ceva nu ar fi îngenuncheat, umilind România.

Românii nu au avut sclavi în Africa, nu au avut colonii acolo și nici pe teritoriile americane. Din contră, au fost colonizați de trei imperii în același timp. Au scăpat de aceștia, s-au unit și au fost colonizați din nou după Al Doilea Război Mondial. Pentru cei mai mulți dintre susținătorii Black Lives Matter discuția istorică despre opresori și opresați, în linie marxistă, se dă între albi și negri. Doar că au fost și albi care au fost opresați. Cu est-europeni se întâmpla și în momentele în care multe state cu populații de culoare își obțineau independența.

De asemenea, semnul pe care l-au făcut jucătorii naționalei de fotbal a României vine cu revenindări, anume plăți pentru unele tragedii din trecut, tragedii provocate în cea mai mare parte de americani, britanici, francezi. Aceștia solicită ca parte din avuția albilor să fie date moștenitorilor celor oprimați în trecut, oprimați care în ziua de astăzi se bucură de toate drepturile și libertățile pe care le au și ceilalți. Democratizarea a reparat acest prejudiciu istoric, dacă ar fi fost. BLM solicită, în schimb, compensații reparatorii. După ce în România au fost făcute astfel de compensanții reparatorii pentru victimele comunismului, de multe ori exagerat, luând din avuția națională făcută cu munca și contribuțiile tuturor pentru a răsplăti câțiva, vine BLM, susținuți de tricolori, și zic că trebuie să plătim și populației de culoare pentru nu știu ce revendicări cu privire la relațiile economico-sociale de la nivelul anilor 1800-1900 din alte părți ale lumii.

Străbunicii mei nu au colonizat pe nimeni. Din contră, pot spune cu argumente că au fost colonizați de alții. De ce să plătim acceptând revendicările Black Lives Matter pentru ceea ce au făcut unii dintre colonizatorii noștri? Chiar și când spun aici unii dintre colonizatori, merită amintit că BLM are o puternică dimensiune anti-occidentală. Nu veți vedea această răzvrătire ideologică împotriva turcilor, unii dintre opresorii noștri, împotriva rușilor, împotriva arabilor, împotriva chinezilor care acum subminează sistemul economico-social occidental. Doar împotriva francezilor care le-au adus drepturi și libertăți, împotriva britanicilor care le-au oferit un model de liberalism și afaceri, demarând campaniile împotriva sclaviei, împotriva americanilor care au sprijinit procesele de democratizare și care au investit enorm în dezvoltare. Și, evident, într-o dovadă de rasism ascuns prin relativizările făcute, împotriva albilor, vinovați istoric și condamnați fără proces de mișcarea marxist-revoluționară Black Lives Matter, surprinzător susținută și de naționala de fotbal a României.

imagine: Facebook

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *