Elev? Poți deveni ministru pentru o zi

Ministru pentru o zi

Proiectul, pregătit de Consiliul Național al Elevilor, vine în întâmpinarea elevilor din întreaga țară care vor putea concura în mod deschis, prin intermediul unor aplicații depuse pe platforma Waterfall Edu, pentru a fi miniștri pentru o zi. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, doritorii putând să își depună aplicația până pe 31 august a.c.

„Ministere” puse la bătaie

Proiectul este organizat de către Consiliul Național al Elevilor în colaborare cu:

  • Ministerul Educației Naționale;
  • Ministerul Tineretului și Sportului;
  • Ministerul Apărării Naționale;
  • Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism

Evaluarea aplicațiilor

O comisie mixtă formată din doi reprezentați ai Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor, doi reprezentați ai ministerelor în cauză și un consultant extern va evalua aplicațiilor, rezultatul urmând a se face public în maxim 10 zile de la finalizarea perioadei de înscrieri.

Își va atinge proiectul scopurile?

Cu siguranță va consolida imaginea stakeholderilor implicați. Este ceva nou, dat fiind că astfel de evenimente au fost organizate de ani buni la nivel de primării, școli și inspectorate județene, chiar și Parlament. Ca obiectiv, conștientizarea responsabilităților unui ministru de către participanți va fi atins. Cât despre înlăturarea barierelor de comunicare dintre elevi şi mediul decizional sau consolidarea poziției de for consultativ în cadrul sistemului educațional, nu cred că putem vorbi. Barierele de comunicare dintre elevi și mediul decizional sunt, din 2006, eliminate continuu prin Consiliul Național al Elevilor1. În final, sper ca proiectul să nu fie doar un prilej pentru ca adevărații beneficiari să aibă niște cifre frumușele la raport.

P.S.: Este un prilej pentru afirmarea Consiliului Național al Elevilor în mass-media. Pentru asta, nu trebuie să aștepte nimeni ziua evenimentului, ci să fie promovat în mass-media locală din timp.

  1. mă înșel []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.