Miliardari din întâmplare. Povestea Facebook-ului: Sex, Bani, Geniu și Trădare

Prima recenzie pe care o postez în cadrul campaniei vALLuntar este aceasta. Voi vorbi despre cartea Miliardari din întâmplare.Povestea Facebook-ului: Sex, Bani, Geniu și Trădare, cartea lui Ben Mezrich care a stat la baza filmului The Social Network. Este disponiblă la Editura All, pe www.all.ro.

Având în spate viziunea prezentată în film, mi-a fost mult mai simplu să lecturez această cartea care prezintă un caz real, evoluția proiectului The Facebook, pornind de la o idee dintr-o cameră de cămin de la Harvard University și ajungând în Sillicon Valley, California.

Eram curios să lecturez această scriere, dat fiind că sunt fascinat, pot să spun, de acest domeniu. Probabil acesta este și motivul pentru care am reușit să termin cartea în 3 ore și jumătate. Totodată, ușurința aceasta creează o plăcere, fapt remarcat și în evoluția publicației, fiind un recunosct bestseller NY Times.

Descoperind povestea din spatele rețelei de socializare Faceboook, îți dai seama că nu este totul chiar așa de ușor. Din contră, ideile geniale pot fi de moment (dedus chiar din titlu: The Accidental Billionaires), dar au nevoie de viziune, persuasiune, perseverență și … capital pentru susținerea proiectului. În spatele lui Mark Zuckerberg și a echipei se ascund, pe lângă sacrificii, o serie de sentimente negative cauzate de contradicții ce au dus la neînțelegeri.

Interesant este faptul cum au reușit să ajungă mai departe, CEO-ul Facebook a manageriat situația, continuându-și inițiativa în ciuda tuturor celor care l-au ajutat, dar care, la un moment dat, au ajuns un impediemend.

Recomand această carte. Am avut ocazia să o citesc în cadrul campanie vALLuntar, inițiată de Grupul Editorial ALL, sprijinită de RomSilva, campanie pentru care, la fiecare 15 comentarii la o recenzie, va fi plantat un copac (iar noi, Blogosfera Vrancea, avem deja locul pregătit pentru copăcelul câștigător).

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

16 Replies to “Miliardari din întâmplare. Povestea Facebook-ului: Sex, Bani, Geniu și Trădare”

 1. Nu am văzut filmul, deși am auzit de el … Dar e pe lista viitoarelor filme ce sper să le vizionez.
  Dar cred că aș începe mai degrabă cu lecturarea cărții și apoi vizionarea filmului. Chiar sunt curios care e povestea din spatele succesului Facebook, să aflu detalii picante și interesante din culise.

  Spor la strâns comentarii și plantat copaci!

  1. @Florin Morosan: Ar fi interesant sa vedem un feedback in ordinea asta: carte -film.
   @Tudor: Ai ocazia sa le compari si sa vezi de ce cartea bate filmul.
   @Mihaela & @ Stanica: Ma bucur!

 2. Nu am citit cartea, insa am vazut filmul si mi s-a parut destul de interesant. Poate cand o sa am timp o sa citesc si cartea.

  Ai grija cum plantezi copacelul !;)

 3. Interesanta carte si e super misto sa poti trage cu ochiul la povestea din spatele cortinei. Cat de curand o voi citi si eu ! Spor la commenturi si la copacei! Maine sper sa fiu si eu gata cu recenziile mele!

 4. Vad ca esti avantajat , ai citit cartea , ai vazut si filmul ! M-ai convins sa trec pe lista de asteptari cartea si o voi citi cat de curand !

Comments are closed.