The social network (2010)

Filmul, la prima vedere, pare unul bunicel, dar daca te uiti mai atent nu este altceva decat alt film in care America face puterea, in care un student la Harvard , Mark Zuckerberg, reuseste sa ajunga sus.

“The Social Network”, film regizat de David Fincher si bazat pe cartea “The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal”, prezinta modul in care s-a desfasurat evolutia retelei de socializare Facebook, de la idee pana la extinderea in Europa, si modul in care aceasta a afectat viata personala, in prim-plan, a lui Mark Zuckerberg.

Unii pot considera ca filmul nu este altceva decat o reclama mascata pentru site-ul Facebook, dar eu cred ca daca era nevoie de publicitate se rezolva mult mai usor atat prin intermediul retelei propriu-zise, cat si prin diverse spoturi de publicitate.

Ce mi-a placut in mod special? Succesiunile rapide de replici ce nu te lasa sa iesi din scenariu filmului. Nu este o comedie ( nici nu avea cum sa fie, tinand cont ca prezinta un eveniment real, un eveniment ce a afectat intreaga lume : nasterea Facebook-ului). Dat fiind ca sunt destul de multe secvente imbibate cu tradare, invidie, minciuna, lacomie, perseverenta, putem spune ca acest film este o drama.

Personajele sunt jucate excelent de tineri actori precum : Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan Barter, Dustin Fitzsimons si multi altii, actori care vor avea o sansa mare dupa excelentul rol jucat in “The Social Network”.

Imi pare bine ca s-a reusit surprinderea unuia dintre cele mai importante scopuri ale FaceBook-ului, si anume, conectarea oamenilor de pretutindeni.


50 000 000 $ buget. Nu pot spune ca este cel mai original film, ca este cel mai bun scenariu ( desi te pierzi cateodata daca nu esti atent la flashback-uri), dar merita nota 8.

Recomand “The Social Network”, un film cu si despre Facebook & Mark Zuckerberg.

One Reply to “The social network (2010)”

Comments are closed.