La Straja nu am ajuns până acum

Cum poți ajunge la Straja

După ce am citit enunțul probei SuperBlog referitoare la Vila Alpin, pentru cazare la Straja, am dat o fugă pe infofer.ro (aș pune link, dar nu am cerut acordul) pentru a vedea cum pot ajunge acolo pentru o vacanță adecvată sau măcar pentru în weekend. Ca student, ajung până în Petroșani cu în jur de 50-60 de lei, iar de acolo bănuiesc că există mijloace de transport în comun până în municipiul Lupeni pentru ca mai departe e mai complicat. Chestii 4×4, făcut cu mâna, mers, dar nu contează căci oamenii din jurul tău fac vacanța/weekendul să fie perfect.

Excursii de grup și piramide energetice

Există varianta unei excursii în grup, ceea ce este mult mai adecvată și potrivită pentru a petrece un weekend la Straja, o stațiune despre care am auzit destul de multe, deși, în pofida călătoriilor în multe locuri din țară, nu am ajuns pe acolo. Există pentru toate un început și sunt sigur că nu voi merge acolo pentru a intra pe un canal energetic cu celelalte piramide energetice din toate colțurile lumii. Clar nu. În primul rând, nu există așa ceva. Atât timp cât nu se poate dovedi/cerceta prin intermediul unor metode, nu există, la fel ca divinitatea. Și dacă nu există, nu merită promovat. Există alternative.

Weekendul meu perfect nu este programat pentru a cugeta asupra rolului divinității în viața mea sau pentru a mă interconecta cu alte persoane lipsite de ocupație, credule, eventual cu putere de persuasiune aflat prin alte locuri. Trecutul e trecut. Oamenii aveau nevoie de o credință, de anumite iluzii, aveau nevoie să se supună voluntar din simpla lipsă de responsabilitate și preocupare.

Alternative pentru timpul în interior

Într-o pensiune la Straja mi-ar plăcea să găsesc alternative la petrecerea timpului în interior. Da, știu, veți zice că ar trebui să merg acolo pentru sporturi de iarnă, pentru aer, pentru munte, dar nu întotdeauna poți face asta. Astfel, ai nevoie de jocuri de societate disponibile în interior, de exemplu, asta pentru a nu forța turistul să vină cu bagajul de jocuri de acasă.

Și după eveniment

Eu mi-aș petrece câteva zile la Vila Alpin și, în funcție de prima impresie, aș da vestea mai departe. De obicei, public pe blog articole despre locurile pe care le vizitez și, bineînțeles, apar și detaliile spațiale. Îmi place să fac asta, dar există și momente când ezit.

Contează imaginea în online

De obicei, mă documentez în privința locației și pot spune că site-ul contează foarte mult (sunt momente în care trebuie refăcut de la zero) în crearea impresiei despre locul în care îmi pot petrece vacanța perfectă, existând o serie de aspecte care pot fi îmbunătățite, în cazul în care nu există:

 • alegerea culorilor potrivite;
 • folosirea unor imagini adecvate și reprezentative, realizate profesionist;
 • o structură logică pentru site;
 • aranjarea conturile social media în așa fel încât să nu îți distrugă privirea;
 • prezentarea ofertelor într-un stil raportat la dimensiunile celorlalte elemente din pagină;
 • datele de contact și/sau din interior se afișează în pagini separate;
 • alegerea formatului: cu/fără diacritice, nu combinarea acestora pe aceeași pagină;
 • stabilirea titlurilor/subtitlurilor astfel încât să aibă fontul și culoarea identice;
 • opiniile nu se afișează pe prima pagină, decât dacă este un testimonial important;
 • ofertele se prezintă în stilul anului 2013, nu 1913;
 • adresele web trebuie puse sub formă de link-uri.

Rezumând, vacanța perfectă se împarte atât în partea de pre-vacanță, în timpul vacanței și post-vacanță. Și fiecare aspect al imaginii contează!

*cover © Petr Vodicka | Dreamstime.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.