Iubesc oamenii civilizați

Ieri a fost 1 decembrie, o zi specială care ne-a făcut pe toți să prețuim și să aruncăm o privire asupra ultimul an al României, cu bune și rele.

Astăzi, 2 decembrie, o zi specială, una absolut normală. Mergând pe jos, într-o zi călduroasă de iarnă, am constatat că oamenii nu mai țin cont de nimic. Mersul pe trotuar a devenit un pericol, începând cu persoanele care vor să te atace din senin ( Acum urmează chiar o poveste amuzantă: mergeam grăbit spre casă și trec pe lângă două femei. Deodată una ridică brusc mâna, având pumnul strâns, gata să lovească pe cineva.Eu trec destul de repede pe lângă ele și apuc să ajung în fața lor înainte să încerce să lovească. Observ asta abia după ce o aud pe cealaltă răspunzând negativ la întrebarea pusă legată de succesul tentativei de lovire. Mă întorc spre ele și aud niște șușoteli „Nu e el.”.) Remarc comportamentul normal al acestor persoane. Cu oricine m-ar fi confundat, nu cred că cea mai bună soluție era să încerci să lovești o persoană fără să știi cine este. Mai punem și faptul că nu au zis nimic pe urmă? Nici măcar „Scuze, te-am confundat cu altcineva”. Asta este o parte din România de azi.

În continuare remarcăm persoanele care fac pe trotuar concursuri de aruncat salivă din mers. Și nu vorbesc despre niște copii needucați, ci despre oameni în jurul vârstei de 20-25 ani, oameni care ar fi trebuit să aibă un pic de minte.

Partea a treia a civilizației din orașul numit Focșani este legată de semințele aruncate pe trotuar și înjurăturile spuse cât mai tare.

În schimb, am văzut un om, un adevărat reper pentru cei de mai sus, un bătrân care, deși nu avea nicio treabă, s-a ridicat și a luat un pahar,  din mijlocul străzii, cu însemnele McDonald’s ( care surprinzător nu există în Focșani ) și l-a pus la coș. Respect!