Informații despre Young Med Voices Plus

Informații despre Young Med Voices Plus

Adun aici o serie de resurse/reacții în urma dialogului politic cu Înaltul Reprezentant Federica Mogherini în contextul lansării Young Med Voices Plus, subiect despre care am vorbit într-un articol anterior.

Dialogul a fost unul foarte deschis, surprinzător de inclusiv și, aș putea spune, un exemplu de consultare publică cu oficiali la nivel înalt. Au fost ridicate o serie de probleme de la narativele care circulă în regiune cu privire la cooperarea euro-arabă la problemele întâlnite în privința educației și ocupării, mobilității și migrației, media, reconstrucției păcii.

Intervenția mea, fiind singura persoană din estul Uniunii Europene care a participat, a fost legată de problematica mai multor Europe în ceea ce privește cooperarea transmediteraneană. Altfel spus, cum își propune Serviciul European de Acțiune Externă să rezolve diferențele de percepție în privința (lipsei) acțiunii europene în vecinătatea sudică în regiunile Uniunii mai îndepărtate, precum și invers – cazul acțiunii din Parteneriatul Estic în vestul Uniunii.

Acum mă uit mai departe să văd cum pot concretiza câștigurile acestei întâlniri, contactele stabilite fiind, din punctul meu de vedere, cele mai importante, întrucât oferă un cadru de dialog cu zona sudică și sud-estică a Mării Mediteranene. Probleme comune există, mesaje comune există, responsabilități comune există. În mod clar dialogul era necesar. Legăturile de mai jos dezvoltă conținutul acestei întâlniri și așteptările în urma lor.

Despre eveniment:

copyright imagine: Sophie Schriever/MENAC

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.