Este cel de-al doilea roman lansat de scriitorul american Dan Brown, dupa Fortareata Digitala. Aparut in anul 2000, daca nu ma insel, romanul este izbitor de asemanator cu Codul lui DaVinci. De fapt este invers, Codul lui DaVinci aparand in 2003.
In acest roman se naste Robert Langdon. “Se naste” este impropriu spus deoarece personajul are vreo 45 de ani. Putem spune ca apare pentru prima data. Robert Langdon, profesor de simbolistica la Universitatea Harvard, este chemat sa dezlege un mister. Mai exact, unul dintre cei mai mari savanti de la CERN este ucis de o confrerie secreta, una care s-a luptat o buna parte din timp cu Biserica Catolica.
Este pur si simplu vorba despre razboiul dintre Biserica si stiinta. Ei, bine, in acest roman, fizicianul Leonardo Vetra ( fost preot) descopera o modalitate prin care sa dovedeasca ca Geneza poate fi explicata prin stiinta.
Infiltrata in cele mai mari organizatii planetare, confreria Illuminatti descopera planul si folosindu-se de niste crime ( imi cer scuze de exprimare) incearca sa distruga Vaticanul, templul crestinatatii.
Toata aceasta lupta pentru recuperarea antimateriei se duce in timpul alegerii unui nou papa. Actiunea este uimitoare. Nu pot sa explic nimic in cateva randuri. Totul este mult prea complicat.
La fel ca romanul prezentat anterior, nici acesta nu este recomandat a fi citit cu susul in jos. Pierdeti ceva timp, dar sunteti impliniti.
Surprizele apar la fiecare pas, mai ales in final, cand iti dai seama ca va fi o intorsatura, dar nu iti dai seama suficient de bine. Totul se invarte in jurul personajelor principale , Robert Langdon si Vittoria Vetra, fiica savantului ucis …Doar o noapte este suficienta pentru atatea pagini…
Este o joaca de-a soarecele si pisica in acest roman. Acum il vezi pe Tom inghitindu-l pe Jerry pentru ca peste cateva momente, Jerry sa ii dea una peste mustati lui motanului. Un thriller de nota 10…
Imi pare rau ca citesc aceasta carte abia cum, la 10 ani de la aparitie, fara sa caut rezumate pe net si altfel de mijloace murdare. Dar nu conteaza, pana la urma , Luceafraul l-am citit la mai mult de o suta de ani de la conceperea sa.
Suspans, drama, furtuna de informatii, reteta perfecta pentru un roman perfect. Si cand te gandesti ca apare si SF-ul… dar numai avem timp de comentat…
Recomand aceasta carte, cititi-o cu placere!
P.S. Am uitat : este mai putin realistica ca DaVinci Code, cu toate ca unele fenomene pot fi explicate…
Nu e nimic complicat, toata actiunea poate fi rezumata in 6 randuri. Ca roman politist/de aventuri este ok si citibil, dar nu-i atribui mai multa valoare.
@Daimon : Nu am vrut sa se inteleaga chiar complicat. In mare parte este usor. Doar ca nu te astepti la rasturnarile de situatie din final