TVR-ul s-a schimbat

Imi place atitudinea aceasta. Acum cateva luni injuram TVR-ul pentru continutul de prost gust. Acum cateva saptamani imi ceream scuze, spunand ca am gasit si eu cateva filme bune ( unul pe TVR 1 , celalalt pe TVR 2).

Intr-un articol precedent , legat de mitocania din sportul romanesc si nu numai ( il gasiti voi, scris acum cateva zile), eram ingrijorat de efectul mediei asupra celorlalte sporturi.

Imi cer scuze inca o data TVR-ului , pentru ca s-a detasat de alte posturi de tembeliziune. Mi s-a parut mai intai ciudat faptul ca la stirile din sport ( dinaintea jurnalului de seara) erau prezentate mai multe stiri din alte sporturi decat din fotbal…Si bine este!. ( punctul este pus intentionat)

Astazi am deschis televizorul ( un Daewoo, pe care il tin in camera in care traiesc) pe …TVR 2. Era un meci de baschet intre U Mobitelco Cluj si ELba Timisoara. A castigat Clujul la 20 si ceva de goluri.  Mi-a placut meciul. A fost destul de specataculor pana cand s-a distantat U Cluj.

Dar cel mai mult am fost atras de initiativa aceasta. Cum si-au dat seama ca Romania nu inseamna numai fotbal  intr-o perioada in care nu sunt preliminarii, cupe de nu stiu ce fel  la fotbal sau jocuri olimpice.

Mass-media trebuie sa promoveze si alte sporturi, sporturi in care tara noastra poate face istorie: handbal, baschet,rugby, box, gimnastica.

Tot pe TVR am vazut o reclama la un talk-show ce va fi difuzat pe TVR 3 despre gimnastica romaneasca. Inca o data imi pare bine ca niste minti s-au gandit sa faca acest bine oamenilor. Nu mai pot de fericire ca puterea fotbalului sau mai bine zis a circului scade in Romania. Bineinteles ca televiziunile de sport nu se refera decat la fotbal, dar trebuie sa tina minte doar ca fotbalul este un sport, si sunt sute de sporturi.

Cred ca am uitat sa spun de potentialul tenisului…

P.S. : Nu vrea sa se considere acest post reclama, dar vrea sa se inteleaga ca initiativa este foarte bune…