Generația „comunistoidă” distruge România

Găsisem în feed un articol de-al lui Zoso despre programul doctorilor. Un articol care prezintă o perspectivă. Ceea ce mi-a atras atenția a fost un comentariu postat de un cititor, AlexM, comentariul pe care îl copiez aici:

Asta e generatia “stam la coada ca oricum n-avem alta treaba si chiar daca am avea ni se falfaie maxim” respectiv “eu sunt doctorul, programul pus pe usa mea e doar de decor, oricum va trebui sa vii la o consultatie la cabinetul meu privat”. Combinatia, dupa cum o dovedeste poza si povestea, loveste direct in oamenii pentru care timpul chiar e o resursa limitata…

Si gandirea comunistoida e departe de a disparea – cateva exemple edificatoare:
– stam 2 zile la coada la primarie sa ne platim impozitele, nu le cerem copiilor nostri sa le plateasca online ca ne e frica sa nu ne fure aia banii (si aici vorbesc de oameni de 40-50 de ani, nu de bunica de la tara)
– ne plezneste vreo vena de indignare ca au picat aia la bac in proportie de 150% dar am citit ultima carte pe vremea cand programul la TV era de 2 ore iar acum stam toata noaptea sa vedem ce cretinitati mai regurgiteaza DD; in plus, desi auzim din toate partile ca internetu’ poate fi foarte nociv cand e folosit aiurea, nu ne dam pic de interes sa ne controlam putin copiii in ceea ce fac (si nu, nu e imposibil, maica-mea a pornit prima data un PC acum vreo 5 ani – avea 55 de ani – ca depindea locul ei de munca de asta)
– suntem pensionari dar ne trezim la 7 dimineata sa mergem la piata (bineinteles in capatul celelalt de oras ca acolo-s morcovii cu 50 de bani mai ieftini), nu conteaza ca atunci toata lumea merge la lucru, scoala etc. si dupa ce ne urcam in autobuz avem pretentia sa ni se cedeze locul
– nu ne mutam din apartamentu’ (cu linoleu si lambriuri) din centrul orasului la care nu ne ajung 2 pensii sa platim impozitul, ca viata la tara e sub demnitatea noastra (chiar daca putem cumpara juma de sat cu cat primim pe apt. ala)
– daca suntem la tara urlam ca suntem saraci si sa ne dea statul orice dar fumam 2 pachete pe zi si ne bagam ficatu’ in coma cu porcariile pe care le bem la crasma in fiecare zi – of course ca dupa aia dam vina pe medici ca nu pot salva

AND I SAVED THE BEST FOR LAST: VOTAM PENTRU O GALEATA SI O STICLA DE ULEI SI DUPA AIA FACEM SCANDAL CA AIA-S HOTI SI NE-AU MINTIT!!!

De-asta România se află unde se află. Am fost și prin alte locuri, am găsit chiar și în România civilizație, însă nu se compară cu marea de incompetență, rămășițe comuniste și obieceiuri proaste.

Cum să vrem să trăim mai bine, să dezvoltăm, să avem rezultate, dacă suntem incapabili să gândim după 23 de ani, timp în care ar fi trebuit să facem acest lucru. Bulgaria ne-a luat-o înainte, Polonia este cu mult peste, Lituania, Letonia și Estonia, foste teritorii URSS, o duc excepțional, deși nu au resursele noastre (și potențialul pe care noi îl irosim în fiecare minut).

P.S.: Cel mai rău este că majoritatea tinerilor au fost educați de această generația, puțini dintre ei fiind open-minded.