Film accesibilizat pentru nevăzători la cinema Balada

Marți, 29 ianuarie, ora 17:00, la cinematograful Balada din Focșani va fi proiectat un film accesibilizat pentru nevăzători. Fundația Cartea Călătoare, cu ajutorul Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”, aduce în premieră în județ această oportunitate pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

In cadrul proiecţiei va fi vizionat filmul „Bună! Ce faci?” în regia lui Alexandru Maftei, cu Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu în rolurile principale.

 

După 20 de ani de căsnicie fericită Gabriel şi Gabriela nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Să fie asta tot ce viaţa le mai poate oferi? După ce îşi petrec cîteva nopţi comunicînd pe internet cu un necunoscut, amîndoi se îndrăgostesc – fără să ştie că de fapt s-au găsit tot unul pe celălalt.

 

Filmul poate fi vizionat de către publicul larg. Nevăzătorii vor asculta în căşti explicaţiile suplimentare foarte importante pentru înţelegerea cu adevărat a filmului (decoruri, costume, mimică, etc.)

În perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013 Fundaţia Cartea Călătoare va derula proiectul  „Caravana cinematografică pentru nevăzători” care îşi propune să faciliteze accesul la cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere prin accesibilizarea unui număr de 16 filme artistice şi difuzarea acestora în cinematografe.

 

Pentru prima dată în România nevăzătorii din întreaga ţară vor putea viziona filme cu descriere audio în cinematografe.

Aceste proiecţii vor reprezenta o oportunitate pentru persoanele cu deficienţe de vedere de a se bucura de un film în condiţii normale mergând la cinematograf, dar şi o şansă de informare, conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevăzătorilor.

 

Pe parcursul proiectului vom organiza şi o caravană cinematografică cu filmele realizate în biblioteci publice din ţară,  filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România, licee pentru deficienţi de vedere.

 

Proiectul, derulat în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, este realizat cu sprijinul Fundaţia Orange România care oferă o finanţare de 28.930 Euro.

One Reply to “Film accesibilizat pentru nevăzători la cinema Balada”

Comments are closed.