Fanii SUBWAY au aplicație mobilă pentru catering

Vă transmit această informație pentru că sunt una dintre persoanele care crede în digitalizare în toate activitățile de zi cu zi și văd acum o serie de diferențe pe care le va rezolva timpul. Acum două seri, de exemplu, am făcut împreună cu câțiva amici comanda pentru pizza de pe smartphone. Douăzeci de minute mai târziu, a sunat interfonul. Aplicații mobile pentru comenzi sunt îngrozitor de utile.

Fanii SUBWAY vor avea acum posibilitatea de a comanda SUB-ul favorit de pe smartphone sau tabletă

SUBWAY România lansează o aplicație mobilă disponibilă gratuit pentru iOS și Android, care oferă clienților posibilitatea de a comanda produsele lor preferate SUBWAY și de a le primi la domiciliu sau la birou. În prima etapă, aplicația va fi  disponibilă în patru locații din zona de Nord a Bucureștiului, Cluj-Napoca și Timișoara, urmând ca în acest an să fie disponibilă în alte trei restaurante SUBWAY din țară. Acum, utilizatorii se pot răsfăța în fiecare zi cu o masă gustoasă și proaspătă direct de pe dipozitivele lor mobile. De asemenea, clienții vor putea plasa comenzi și pe site-ul oficial SUBWAY www.subwayro.com, urmărind aceleași comenzi ca în cazul aplicației mobile.

Aplicația SUBWAY România oferă experiența unică pe care o au clienții în restaurant direct pe smartphone sau pe tabletă. Acum, aceștia au posibilitatea de a crea nenumărate combinații de ingrediente printr-o simplă atingere a ecranului și de a le avea livrate în cel mai scurt timp. Aplicația este foarte intuitivă și le permite clienților să creeze meniuri gustoase în doar câteva minute, urmând toți pașii pe care cineva îi experimentează în mod normal într-un restaurant. În primul rând, utilizatorii trebuie să aleagă una dintre cele două opțiuni – livrare sau ridicarea comenzii, apoi să aleagă orașul în care locuiesc și, în cele din urmă, să introducă adresa lor. Aplicația va indica cel mai apropiat restaurant SUBWAY și dacă există posibilitatea de livrare la adresa respectivă. Aplicația funcționează pe o distanță de 3 km, pentru a menține timpul de livrare sub 30-40 de minute. Apoi, utilizatorii trebuie să selecteze tipul de SUB, tortilla sau salata pe care o doresc și, de asemnea, mărimea și tipul de pâine pe care o preferă. Apoi,  partea distractivă începe – utilizatorii aleg combinațiile de legumele și sosuri preferate. Ei au posibilitatea de a adăuga ingrediente extra sau de a comanda meniul complet: un SUB cu băutură și o prăjitură sau chips-uri.

Posibilitatea de „Comandă de Grup” prin aplicație

Aplicația a fost creată de asemenea pentru a ține cont de nevoile persoanelor cre lucrează în cadrul corporațiilor, care obișnuiesc să comande zilnic și care au nevoie de o masa proaspăta și gustoasă, dar care nu au mult timp liber. Astfel, aplicația SUBWAY are o facilitate numită “Comandă de Grup”, care permite utilizatorilor să trimită o notificare colegilor, anunțându-i că vor plasa comanda și invitându-i să aleagă ceva din meniu printr-un link. După ce toți au ales combinația preferată de SUB, comenzile sunt centralizate și trimise către restaurant, cu toate detaliile selectate. La sfârșitul procesului, aplicația calculează nota de plată pentru fiecare persoană din grup.

Aplicația SUBWAY România este disponibilă prin download gratuit în AppStore și Google Play.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.