Eric Clapton – Tears in heaven

Știți foarte bine că sunt un mare amator profesionist de rock și folk (de obicei, astea două sunt împreună). M-am trezit, urmărind pe Blogal Initiative, cu o provocare faină: cu ce melodia mi-aș începe dimineața la Magic FM ?

Nu m-am gândit mult. Știam melodia, însă nu am găsit-o pe listă (Ryan Star – Brand New Day – prea comercială, prea „Lie to me”, prea matinală, oare?). Din fericire, locurile doi și trei, perfecte pentru o trezire și pentru momentul în care te gândești la orice, în timp ce îți bei cafeaua, erau pe listă. Care sunt locurile doi și trei?

Locul al treilea este ocupat de o melodie a legendarilor Scorpions, mai exact Wind of Change. Încet, încet, ajungem și la locul al doilea și nominalizarea mea pentru playlistul de dimineață. Cine să fie oare? Fără a fi nevoie de prezentare, Eric Clapton cu „Lacrimi în paradis” sau „Tears în heaven”, folosind numele original, cunoscut și preferat.

Melodia nu are nevoie de prezentări. Are zeci de milioane de vizualizări pe YouTube, este o melodie de legendă… Atașez, un clip, live din Madison Square Garden, New York, din 1999, un clip care a atins acum ceva timp cota 40 000 000 vizualizări.

 Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would you feel the same
If I saw you in heaven?
I must be strong and carry on
‘Cause I know I don’t belong here in heaven

Would you hold my hand
If I saw you in heaven?
Would you help me stand
If I saw you in heaven?
I’ll find my way through night and day
‘Cause I know I just can’t stay here in heaven

Time can bring you down, time can bend your knees
Time can break your heart, have you begging please, begging please

Beyond the door there’s peace I’m sure
And I know there’ll be no more tears in heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would you feel the same
If I saw you in heaven?
I must be strong and carry on
Cause I know I don’t belong here in heaven

Este o melodie tristă, însă o melodia care reușește să intre în sufletul tău, o melodie, care mai presus de orice, te atinge. Este perfectă pentru orice tip de dimineață, fie că vorbim de una însorită… sau de una cenușie. Te pregătește pentru întreaga zi, te antrenează și te motivează.

În continuare, am pregătit câteva informații despre această melodie:

  • a apărut pe soundtrack-ul filmului Rush;
  • Will Jennings (scriitor de versuri american celebru; *el a scris și versurile de la My Heart Will Go On) a luat parte la scrierea versurilor;
  • a fost inclusă în 2004 pe lista Rolling Stone : The 500 Greatest Songs of All Time.

Povestea din spatele melodiei este una foarte tristă, aceasta apărând într-un moment de cumpănă pentru cariera lui Eric Clapton. După ce în 1990, într-un accident de elicopter, câțiva apropiați (printre care și managerul său) au murit, în 1991, copilul său de patru ani a murit după ce a căzut de la al 53-lea etaj al unui apartament din New York. O poveste extrem tristă care l-a marcat, care a dat naștere acestui cântec.

Audiție plăcută!