Jurnal de Erasmus. Din nou despre cursuri

Jurnal de Erasmus. Partea X

Astăzi, amintesc pe blog o scurtă idee, legată tot de stagiul Erasmus, mai exact despre experiența de la unele cursuri. Nu este ceva anormal, doar că îmi place destul de mult modul în care este învățarea.

sursă imagine Tomasz Bidermann / Shutterstock.com

Trei puncte despre cursuri

De ce îmi place? Sau, mai exact, care sunt caracteristicile care mă fac să consider că sunt mai utile cursurile predate în acest fel? Să vedem:

1. Nu trebuie să scrii la cursuri. Este suficient să fii atent. Mai mult, în toate cazurile, profesorul îți reexplică în cazul în care nu ai înțeles. De asemenea, nu ai cursuri pe care trebuie să le tocești la examen, chiar dacă scrii sau nu. Important este să înțelegi, iar profesorii îți indică de la începutul anului unde găsești absolut toate resursele necesare.

2. Materialele pentru curs, care în unele locuri, din câte văd, ba sunt în altă limbă, prea sunt complicate, ba sunt, ba nu sunt, le cauți în ghidul cursurile, sau le primești pe platforma de comunicare cu studenții. Probabil, vei găsi acolo niște link-uri, unde vei găsi toate explicațiile necesare, fie că vorbim de site-ul guvernului indian, pe cel al Națiunilor Unite sau pe site-urile anumitor instituții și organizații.

3. Sunt îngrozitor de explicative. În cele mai multe cazuri, pleci cu întreaga informație schematizată și explicată din clasă. Este de preferat să aprofundezi pe cont propriu. Dacă nu faci asta, oricum vor veni lucrările pe care trebuie să le faci, în care va trebuie să te documentezi.

Sunt trei puncte care pot fi realizate de oricine. Dar trebuie ca studenții din țară să înțeleagă că facultatea nu este grădiniță și că este nevoie de manifestarea unui grad mai ridicat de responsabilitate.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.