După secole, sud-coreenii ar putea să renunțe la hrana pe bază de câine

După secole, sud-coreenii ar putea să renunțe la hrana pe bază de câine

Aproximativ 3.000 de ferme de câini se găsesc în prezent în Coreea de Sud, deși industria aceasta se află sub presiune datorită preferințelor intergeneraționale privind obiceiurile de consum. Carnea de câine se găsește în piețe agroalimentare, fiind estimat consumul a aproximativ un milion de câine anual în Coreea de Sud. Doar în Seul se găsesc câteva sute de restaurante care servesc preparate folosind această materie.

Tendințele actuale indică o activitate și o industrie fără viitor. Cresc preferințele pentru deținerea de animale de companie, se schimbă obiceiurile alimentare, iar practicile din cadrul abatoarelor sunt criticate. Întreaga practică este contestată de grupuri pentru protecția animalelor. În același timp, există din ce în ce mai multe bariere administrative și legale, pe lângă presiunea publică și politică, inclusiv cea internațională, pentru a renunța la această practică. Fermieri, comercianți și restaurante vor fi afectați de această schimbările acestei metode de alimentație și trai. De asemenea, tendințele de luptă cu schimbările climatice încurajarea renunțarea la acest obicei de consum poluant.

Fără presiunea realegerii, președintele sud-coreean se gândește la interzicerea consumului de carne de câine în Coreea de Sud, raportează Washington Post pe baza comunicatelor președinției sud-coreene. Măsură este în acest moment în stadiul de explorare, însă are șanse să treacă, ținând cont de demersuri deja pornite de jos în sus, cu municipalități și autorități centrale interzicând și închizând unele abatoare și curți de justiție pronunțându-se împotriva unor practici din industria alimentară bazată pe câine.

Deși există unele rase preferate, sud-coreenii au permis creșterea și recoltarea tuturor raselor de câine pentru alimentație. Practicile prin care aceștia sunt introdus în lanțul alimentar corespund, în mare parte, cu ceea ce se întâmplă în România cu porcii, cu unele practici contestabile din punct de vedere etic și legal. Totuși, în cele mai multe abatoare profesioniste, metoda preferată este electrocutarea. Bucătăria sud-coreeană conțină numeroase rețete și preparate bazate pe carnea de câine, multe recunoscute ca delicatese.

imagine: people.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.