Două modalități de conectare a UE la cetățeni

Două modalități de conectare a UE la cetățeni

sursa imagine: flags of EU member states/Shutterstock.com
  1. Cetățenii europeni pot trimite observații privind viitorul Uniunii Europene prin intermediul unui formular pus de dispoziție de Comisia Europeană. Formularul în limba română este disponibil la adresa aceasta. Puteți trimite observații referitoare la situația curentă din Uniunea Europeană, opinii despre provocări și modalitățile în care acestea pot fi depășite. Rămâne la dispoziția fiecăruia conținutul mesajului. Poate fi trimis și anonim și cu inserarea datelor de contact. În principiu, consultarea se bazează pe Carta albă privind viitorul Europei. Între timp, a apărut și Declarația de la Roma.
  2. Reprezentanța Comisiei Europene în România și Freedom House România au anunțat deschiderea înscrierilor pentru programul „Bursele europene: jurnaliști în dialog”, un program adresat jurnaliștilor și bloggerilor prin care aceștia sunt invitați să cunoască modul în care Uniunea Europeană influențează comunitatea locală. În cadrul seminarelor organizate cu cei selecți, participanții sunt în dialog cu reprezentați din partea Reprezentanței Comisiei Europene în România și cu experți în domeniu. Ulterior, cei mai activi participanți vor avea parte de o vizită de studiu la Bruxelles, unde vor cunoaște îndeaproape activitatea instituțiilor europene și vor avea ocazia să interacțiuneze cu oameni care fac Europa să se miște. Apelul pentru înscrieri este deschis până pe 21 aprilie 2017 (link). Am trecut prin această program, ediția 2015, și îl recomand tuturor celor care vor să înțeleagă cum funcționează instituțiile europene și cum îmbunătățesc viața cetățenilor prin politicile acestora (vezi aici care au fost temele discutate în cadrul seminarului și vizitei de studiu când am fost participant: Seminar Bursele Europene: Jurnalisti in Dialog, Vizită de informare pe teme europene).

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.