Dezbaterea de la Maastricht a prim-candidaților la europarlamentare

Dezbterea de la Maastricht a prim-candidaților la europarlamentare

Dezbaterea de la Maastricht a prim-candidaților la alegerile europarlamentare din 23-26 mai 2019 este transmisă live pe YouTube (ora 19.00 CEST, ora 20.00 EEST). Este relevantă în principal pentru tineri întrucât se concentrează pe probleme de interes pentru studenți și tineri din întreaga Uniune Europeană.

Următorii candidați la președinția Comisiei Europene participă la dezbatere:
• Bas Eickhout – Partidul Verzilor;
• Frans Timmermans – Partidul Socialiștilor Europeni;
• Violeta Tomić – Stânga Europeană;
• Guy Verhofstadt – Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa;
• Jan Zahradil – Alianța Conservatorilor și Reformiștilor în Europa.

Este prima dezbatere din timpul campaniei europene din 2019 și prima cu cât mai multă participare a prim-candidaților. Chiar dacă invitațiile au fost trimise cu un an înainte pentru participarea la dezbaterea de la Maastricht, lipsesc candidații din partea Partidului Popular European (aflat la petrecerea unui apropiat politic) și al Alianței Libere Europene (aflat în arest pentru falsificarea referendumului de independență al Cataluniei).

Dezbaterea este organizată de Working on Europe – Maastricht University, City of Maastrich, Province of Limburg, European Youth Forum și European Journalism Centre. Este moderată de reprezentanți ai mass-mediei și ai mediului academic.

imagine: Politico Europe

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.