Știu că existau niște clinici prin Asia, dar și prin USA, motiv pentru care întrebarea mea se referă strict la țara noastră. Cum putem scăpa de dependența de Internet? De fapt, cum pot scăpa de această dependență?
Motivația nu a fost suficientă
În noiembrie anul trecut am făcut un experiment să văd câte zile pot rezista acestei tentații,iar rezultatul a fost destul de dezamăgitor, motiv pentru care nu prea mă laud cu el. Mai mult, am început să îmi fac o imagine în rândul colegilor de … dependent de Internet. Sunt online 24/7, 60% din nevoi le rezolv online, oare ce va urma?
Filmul Thanks for Sharing
Dependențele se manifestă, în general, în același mod, fie că vorbim de dependența de sex din filmul „Thanks for Sharing” / „Tentatii (i)rezistibile” de la care a pornit cerința acestei probe din SuperBlog, sprijinită de Programs4Media & RoImage, fie că vorbim de dependența mea de Internet, una despre care nu s-a scris încă niciun film.
Cum luptăm cu dependențele?
Este o întrebare care a făcut multă lume curioasă. Unii spun că este vorba doar de motivație (și îi cred), alții sunt de părere că în anumite stadii este nevoie de ajutor de specialitate. Acum apare întrebare: în cazul unei dependențe precum cea ce Internet, care este limita dintre dependența pozitivă și cea negativă? Unde trebuie să mă opresc și cum pot contribui la remedierea situației?
Închei prin a vă întreba care este dependența voastră principală?
P.S.: Referitor la întrebarea anterioară, nu mă refer neapărat la dependența de societate, de stat, de aer, de apă, ci de acel ceva aparte care vă face diferiți.
*sursă imagine super-blog.eu