Cursuri online și cărți pentru perioada de izolare

Cursuri online și cărți pentru perioada de izolare

Prin intermediul platformei FutureLearn, numeroase entități pun la dispoziție cursuri pe diverse teme pentru cele mai multe existând și opțiunea accesului gratuit. Business și management, medicină și îngrijirea sănătății, IT și informatică, predare sunt doar câteva din marile teme care grupează numeroase cursuri online. Sunt și câteva cursuri foarte utile în perioada în care lumea își pierde timpul uitându-se la seriale despre epidemii decât să facă documentare reală pe subiect. Găsiți despre rezistența antimicrobiană în patogenii bacteriali, despre anxietate, depresie și CBT, despre noul coronavirus, despre consolidarea sistemelor de sănătate, despre pandemii, consiliere genetică și nu numai. Accesul este disponibil la futurelearn.com.

Amnesty International oferă acces la Amnesty Human Rights Academy, un portal care oferă mai multe cursuri online pe tematici de drepturile omului în câteva limbi de circulație internațională. Poți alege să vezi care este impactul COVID-19 asupra drepturilor omului, despre regulile privind folosirea forței, despre securitatea digitală și drepturile omului, despre libertatea de exprimare sau rolul apărătorilor drepturilor omului. Accesul este disponibil la academy.amnesty.org/learn.

Trecem de serialul lansat de HBO pe subiectul Cernobîl. Avem multe materiale educaționale și de specialitate pe subiectul energiei atomice puse la dispoziție de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (IAEA).  CLP4NET pune la dispoziție numeroase cursuri ce privesc chestiuni de la aplicații și tehnologii nucleare la siguranță și securitate nucleară.

Un nume sonor printer multe altele, Harvard pune la dispoziție numeroase cursuri online în mod gratuit. Puteți să descoperiți programarea, lecțiile oferite de ebola și malaria, marile religii ale lumii, modul cum FDA reglementează produsele farmaceutice sau fundamentele neuroștiințelor printre altele. Disponibile la online-learning.harvard.edu/catalog/free. Alte materiale sunt oferite de alte universități de asemenea.

ClassCentral furnizează un registru cu multe cursuri oferite de multe platforme. Puteți căuta acolo în funcție de preferințe și veți fi redirecționați către platformele prin care sunt disponibile.

În România, SNSPA a anunțat că oferă acces liber la o serie de cărți publicate de profesorii instituției. Volume de comunicare, relații publice, management, psihologie socială, relații internaționale și geopolitică, economie, social media, sfera publică europeană sau mass-media sunt disponibile în limba română în biblioteca online eLibrary.snspa.ro.

imagine: Pixabay.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.