Cum poate fi un sejur la Barcelona…

… sau cum să te trezești într-o lume mai bună ( Wake up in a better world).

Proba nr. 13 a SuperBlog 2011, propusă de NH-Hotels (NH HOTELES “WAKE UP TO A BETTER WORLD”) pune bloggerii față în față cu o nouă provocare, una inedită și, totuși, realistă. Înainte, trebuie să precizez:

  • până acum nu știam de NH Hotels;
  • articolul se bazează, în special, pe enunțul probei.

Concediul abia începuse, însă nu primisem toate răspunsurile de la proiectele în care eram implicat și, într-o zi, pe la amiază, primesc un mail important din punctul de vedere al persoanelor participante la discuție. Proiectul înscris în concursul „Mobility, a new concept in a new world” reușise să iasă pe primul loc. Pentru acest lucru, șeful companiei a decis să mă răsplătească cu un voucher de călătorie. Nu mi-a impus o destinație, lăsându-mă să îmi aleg orașul.Un vis al meu din copilărie fusese să văd Sagadra Familia. Asta nu era tot. Barcelona urma să joace meciul de pe teren propriu cu AC Milan în acea perioadă. Era un meci foarte important pentru că a fost semifinala UEFA Champions League.

Reușeam să prind trei iepuri dintr-o lovitură: relaxare, meciul Barcei și vizita unor obiective importante din Barcelona. Primul lucru pe care l-am făcut după ce am primit voucherul, a fost să îmi rezerv un loc la NH-Hotels, o recomandare a unui amic. Am rezervat o cameră într-un hotel de lux aparținând acestui lanț, însă începusem să mă întreb dacă nu cumva greșisem. De ce riscam să apelez la un lanț hotelier pe care nu îl mai încercasem?

Ei, bine, nu am greșit. Peste câteva zile am luat avionul și am aterizat în Barcelona. Am luat un taxi și am ajuns în fața hotelului. Recunosc că era o diferență majoră față de ce îmi imaginasem. O clădire impunătoare, curată. Când i-am spus taximetristului unde mă voi caza, mi-a zis că am făcut o alegere bună și m-a întrebat dacă îmi plac sursele de energie neconvențioanale. Mi s-a părut o întrebare un pic cam deplasată, dar când am ajuns acolo am aflat de mecanismele de reducere a folosirii energiei convenționale folosite de NH-Hotels.

Am rămas surprins când am observat zâmbetele de pe fața personalului. Și, față de România, nu era unele mascate, ci erau sincere tot timpul. Era clar: nu se făcea economie de bună dispoziție. Nu știam exact unde trebuia să fiu cazat și am întrebat primul angajat care mi-a ieșit în cale. Surpriza numărul doi ( în comparație cu cea mai mare parte a celor din România) : nu am întâlnit mentalitatea „nu pot” sau „întreabă colegul”. Pur și simplu, am fost ajutat fără a umbla cu bagajele de la o persoană la alte. M-am bucurat foarte mult.

Asta nu a fost tot. După ce am fost la meciul Barcelonei, la meciul de fotbal, bineînțeles, m-am întors frânt de oboseală și am adormit. Peste noapte, parcă se întâmplase ceva. Eram mult mai relaxat și gândeam pozitiv. Am crezut că era vorba de karma, însă cum poți să fii pesimist și negativist când dormi într-un loc în care ajuți mediul înconjurător și pe cei din jurul tău?

Pot spune, în final, că am rămas cu una dintre cele mai plăcute amintiri în ceea ce privește inovația, ecologia și calitatea.Mai târziu am aflat că cel de-al treilea lanț hotelier din Europa la segmentul business deține un hotel de patru stele, NH Bucharest. Ei, bine, da: unul dintre cele 400 de hoteluri ale acestui lanț se află și în România pentru a promova standardele înalte, tehnologia de ultimă generație și confortul angelic. „The EcoMeetings” se pot organiza, așadar, și în România.

O zi bună!