Cum e cele 5000 de fan page-uri cărora le poți da like?

Problema ridicată (mă rog, nu-i problemă) de Radu Oncescu, într-un articol de astăzi, este faptul că Facebook îți permite, ca utilizator, să dai like la doar 5000 de pagini.Este un număr mic, gândindu-ne la numărul gigantic de pagini existente, dar mare gândidu-ne la capacitatea unei persoane de a folosi toate funcționalitățile rețelei de socializare.

Am refuzat de mult timp să răspund cererilor și mesajelor prin dădeam like oricărei pagini. Din contră, acum câteva luni, de la vreo mie de pagini, am rămas cu mai puțin de 100. Ce am făcut cu restul? Le-am dat „unlike” și le-am adăugat în vreo 30 de liste de interese. În felul acesta, am rezolvat următoarele probleme:

  • unele liste fiind private, nimeni nu știe că urmăresc pagina respectivă;
  • nu mai primesc update-uri sponsorizate în news-feed datorită paginilor publice pe care le urmăream și aplicațiilor cărora le permiteam accesul la datele mele;
  • văd doar ceea ce mă interesează (iar dacă vreau să fiu notificat în legătură cu orice postare, mă descurc foarte simplu cu funcția „get notifications”);
  • am o filtrare a paginilor în funcție de domeniile de interes;
  • nu mai am problema cu limita superioară a paginilor cărora le-aș putea da „like”, căci oricum mai puțin de 10% din postări ajung în fluxul de știri (pe care l-am curățat de persoanele care postează update-uri irelevante, eliminându-le din afișare).

Concluzionând, pot spune că 5000 friends (număr la care voi ajunge în mai puțin de doi ani), 5000 de pagini, 300 de grupuri (în care trebuie să fac curățenie în curând) și câteva zeci de liste sunt suficiente (deocamdată) pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în România, Uniunea Europeană și pe Terra în diferite domenii.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.