Cum a fost ultima săptămână?

Cum a fost ultima săptămână?

Închei o săptămână plină în cadrul programului „African Union – European Union Youth Plug-In Initiative” (#AUEUYPII), în care mi-am concentrat atenția pe propunerile de priorități și programe la care am lucrat pentru realizarea agendei de tineret pentru Summitul Uniunea Africană – Uniunea Europeană.

Grupul de lucru pe educație și competențe a fost împărțit între Addis Ababa și Bruxelles, toate propunerile, modificările și comentariile privind conținutul livrat trecând printr-o metodă de obținere a consensului din partea grupului. Am fost în contact cu colegii noștri de pe cele două continente aproape non-stop. Acum mă uit în urmă la ultima săptămână și îmi dau seama că, în ciuda unor diferențe atât de complexe, am reușit să ne înțelegem pe o serie de puncte și să devenim mai îngăduitori, poate, cu explicațiile fiecăruia dintre noi.

Am început săptămâna cu o serie de întâlniri cu oficiali seniori ai Serviciului European de Acțiune Externă, dezbătând propunerile și prioritățile noastre. M-am bucurat să văd un feedback pozitiv.

Miercuri, ne-am întâlnit cu reprezentanți ai Centrului European de Strategie Politică, think-thank-ul intern al Comisiei Europene care se ocupă de previziune și guvernare anticipativă, un think-thank care operează sub autoritatea directă a președintelui Comisiei Europene.

Joi dimineață, ne-am întâlnit cu comisarul european responsabil de dezvoltare și cooperare internaționlă, Neven Mimica, unde am discutat despre prioritățile noastre și am avut un dialog constructiv privind rolul pe care îl are Comisia Europeană în diferite zone de politici de dezvoltare internațională și cu privire la potențialul de follow-up al #AUEUYPII.

Am încheiat săptămâna cu un program intens de pregătire și de editare a unora dintre propunerile care vor intra pe agenda de tineret pentru Summit. Dimineață , grupul de lucru în care îmi desfășura activitatea a trimis documentul rezultat în urma ultimelor patru săptămâni pe zona de educație și competențe. Iar până la seara, cu câteva pauze, am lucrat la editarea unor propuneri venind din partea altor grupuri.

Despre conținutul propunerilor voi publica mai multe informații în viitorul apropiat.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.