Cum a fost la #SMSBucurești, ediția 2016

Cum a fost la #SMSBucurești, ediția 2016

A început un an și a trecut și o nouă ediție a Social Media Summit (#SMSBucuresti). Când am ajuns acolo, mi-am dat seama de faptul că am început să cunosc din ce în ce mai puțin bloggeri, motiv pentru care trebuie să mă gândesc serios cum s-a ajuns la această situație. Am mai crescut un pic, dar se pare că în ceea ce privește rețeaua de bloggeri pe care îi cunosc nu s-a mai mărit în ultimii doi ani, iar, cum pe partea de networking în cadrul evenimentelor pentru a cunoaște oameni noi am suficiente deficiențe în ultima perioadă, e necesară o privire mai atentă. Am pierdut din contactul cu blogosfera? M-am cufundat mult pe alte domenii, puțin prietenoase și foarte încărcate de limbaj de lemn? Probabil este câte ceva din toate elementele.

#SMSBucuresti 2016 a fost, din nou, organizat impecabil de Revista Biz și a avut o varientate de speakeri și teme abordate care merită apreciate. Încep prin a aminti de campania #suntuntaran, pe care am folosit-o pentru a da două share-uri pe facebook, una pe pagină și una pe profil. Practic, Biz și DDB au lansat această campanie pentru a arăta și cealaltă semnificației a ideii de „țăran”. Dacă peiorativ nu este cea mai frumoasă adresare pentru cineva, idea de țăran transmite și alte elemente, cele ce au legătură cu viața rurală și cu caracteristicile sale. Au vorbit despre ce înseamnă a fi țărani pentru ei patru influenceri pe scenă : Tudor Giurgiu, pe care îl cunoașteți grației filmografiei sale, Cătălin Năstăsoiu de la Ronativ, Marius Tudosiei de la Băcănia Veche, Cristian China Birta, bloggerul care a interacționat cel mai mult cu agențiile pentru al treilea an consecutiv în 2016, Virgil Ianțu, pe care îl știți de la TV, Roxana Memetea, managing partner la DDB, Nicolai Tand, fondatorul La Cantine de Nicolai și Marta Ușurelu, redactor-șef la Revista Biz. Campania #suntuntaran a fost subiectul principal al sesiunii despre social media și valorile autentice românești.

Discuțiile despre valorile pe care le inspiră locuitorii de la țară, țăranii, nu au stârnit doar amuzament și nostalgii, dar au amintit o serie de valori rămase sau care ne aduc aminte de mediul respectiv și comportamentul autentic țărănesc : de la respect la ajutor, de la dialog la solidaritate. Campania #suntuntaran are, pentru început, un site de unde veți putea să obțineți o serie de imagini pe care le puteți distribui pe rețelele sociale, cuprinzând o poză pe care o alegeți, numele și expresia „sunt un țăran” sau „sunt o țărancă”. Enjoy it!

Cum ne-am obișnuit, #SMSBucurești a venit și cu o serie de studii de caz, fie că vorbim de bănci, de marketingul cu sprijinul influencerilor sau de campanii desfășurate în 2015. Lansările unor studii precum cei mai importanți actori din blogosfera românească în 2016, topul bloggerilor cu care colaborează agențiile și companiile, topul agențiilor care au lucrat cu bloggerii anul trecut sau cele mai vizibile bloguri în funcție de categorii nu au lipsit. Ce au căutat Mircea Badea sau Teo Trandafir în aceste topuri, nu înțeleg, pentru că nu poți compara un portal sau un agregator de clipuri video tip înregistrări TV cu bloggerii și blogosfera. A fost ridicată această nelămurire și în sală de câțiva bloggeri.

Închei prin a vă recomanda să încercați aplicația #suntuntaran, momentan doar în format web, dar și cu cea de a arunca o privire pe topurile realizate de Biz:

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.