Corona-titluri în presa internațională (XX)

Corona-titluri în presa internațională (XX)

În timp ce află din Washington Post că încă o rachetă rusească a lovit în Liov, avem o opinie despre cum confinarea din Shanghai modelează o întreagă generație. Tot în SUA, un judecător spune că obligativitatea măștii în avioane și alte contexte de transport este nul.
În același timp, Casa Albă pregătește un nou summit global COVID-19. Pe prima pagină din New York Times: îndrumări pentru situațiile în care cineva din familie este testat pozitiv cu coranavirus.

Dacă din The Times aflăm de promovarea și propunerea de schimb de prizonieri după ce doi mercanari britanici au fost capturați de ruși în Ucraina și că ISIS a declarat o ofensivă globală împotriva Occidentului, aflăm de mizeria din centrele de carantinare COVID-19 din Shanghai, căreia i se adaugă dușurile reci și lipsa de intimitate. 50.000 de oameni cu COVID-19 pot fi găzduiți într-una dintre facilitățile de acolo, unde mai sunt încă 99, iar familia nu contează când oamenii sunt despărțiți, inclusiv de copii de doi ani.

Din The Guardian aflăm că Shanghaiul a înregistat primele cazuri oficiale de decese COVID-19, la o lună de la declanșarea lockdown-ului. În același timp, un mega-festival californian a fost organizat fără restricții COVID-19, cu recunoașterea faptului că cei care participă pot fi expuși COVID-19. Din TASS, aflăm că Rusia a raportat mai puțin de 10.000 de cazuri COVID-19 pentru prima dată în aproape un an, precum și că o serie de miniștri britanici au fost sancționați de Poliția Londrei pentru încălcarea restricțiilor COVID-19 prin participarea la o petrecere.

Chiar și Coreea de Sud renunță la restricții, însă masca rămâne obligatorie. Japan Times publică pe prima pagină un material despre costurile economice ale strategiei „zero Covid” a Chinei, cu linii de producție oprite, presiuni asupra importurilor și șoferi de tiruri condamnați la confinare pe autostradă. De asemenea, în Tokyo, numărul de cazuri a scăzut cu mai mult de 1.000 față de săptămâna anterioară.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *