Corona-titluri în presa internațională (XVI)

Corona-titluri în presa internațională (XVI)

În Texas, după pandemie a venit o criză a energiei, în condițiile de vreme rece. Furtuna de iarnă și întreruperile de energie întârzie vaccinările și raportările datelor privind coronavirusul, conform Texas Tribune. Pe lângă impactul disproporționat asupra comunităților minoritare, mai aflăm cum cei aflați în închisoare, lucrătorii din spitale și studenții se descurcă fără căldură și apă.

După un an, în New York, locuitorii vor putea din nou să ia cina în interior la o capacitate de 25%. Mai aflăm cum este o criză de vaccinuri la nivel de state, dar și că unele s-au găsit acolo unde nu se așteptau, în particular în frigidere unde erau alocate în exces pentru cămine de îngrijire.
Până și New York Post lovește în Ted Cruz, senator de Texas, plecat la căldură în Cancun pentru a se feri de valul de frig: și-a lăsat cățelușul în casă în frig.
Mai aflăm șase ofițeri din Poliția Capitoliului au fost lăsați fără plată după ce au privit cum intrau în clădire anarhiștii asediului din ianuarie.

The Times este în fluxul aterizării unui rover NASA pe Marte.
Știrea este alături de una despre speranțele britanicilor de a fi turiști de Paște.

Daily Mail are pe prima pagină o declarație a cuplului regal Harry și Meghan după ce au renunțat la o parte din privilegiile regale. De asemenea, probleme de coordonare a vaccinării în Regatul Unit, chiar dacă sunt printre campionii la vaccinare: în unele locuri s-a trecut la vaccinarea celor peste 50 de ani fără condiții medicale preexistente, în timp ce în altele nu au reușit să vaccineze suficienți rezidenți vârstnici.

În Spania, scandalul rapperului Pablo Hasel a generat proteste. Aceste a fost arestat pentru o serie de mesaje pe Twitter în care critica monarhia și poliția, mesaje considerate ca incitând la violență. Prim-ministrul Pedro Sanchez spune că „violența este inadmisibilă într-o democrație deplină cum este Spania”. fragmentele pentru care a mai fost arestat în trecut.
Din El Mundo aflăm că Madridul mai introduce confinarea în câteva districte.
Cele 10 situații în care toți suntem un pic negaționiști.

Pe prima pagină din Le Monde este noua tulpină britanică, B.1.1.7: cum amenință să destabilizeze epidemia COVID-19 în Franța.  Mai mulți miniștri au început să critice islamo-stângismul. De precizat că se apropie prezidențialele din Franța din 2022.  După 300 de zile de stare de urgență sanitară, mai mulți deputați ai partidului aflat la guvernare ridică problema derapajului de la normele democratice și denunță starea de excepție.

Pe prima pagină din Frankfurter Allgemeine Zeitung este un avertisment despre revenirea pericolului inflației pe fondul pachetului de stimul de 1,9 trilioane de dolari pregătit de Joe Biden.

sursa imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.