Corona-titluri în presa internațională (XIII)

Corona-titluri în presa internațională (XIII)

Un material video de 15 minute publicat de The New York Times despre cum cercetătorii contribuie la victoria împotriva coronavirusului, departe de ochii publicului și a politicului.  Vedeți, de asemenea, un material despre cum candidații se adaptează la campanii în pandemie: Zoom, mitinguri tip drive-in, etc (New York Times). Washington Post are un material despre cum evoluțiile cotațiilor bursiere pe fondul pandemiei oferă altă imagine față de cea promovată de Donald Trump.

În Illinois, guvernatorul anunță restricții mai dure, ținând cont că ultimele 24 de ore autoritățile sanitare au anunțat 6.110 de noi cazuri confirmate și încă 51 de morți, după efectuare a peste 70.000 de teste (Chicago Tribune).  Judecătorii federali au decis că alegătorii trebuie să poarte mpști în timpul votului (Texas Tribune).  Sute de mii de texani au votat prin corespondență.  Vedeți aici un material despre problema verificării voturilor prin corespondență, în particular recunoașterea semnăturii (LA Times).

În Franța, Emmanuel Macron anunță o nouă perioadă de confinare până pe 1 decembrie (Le Monde). Le Point se întreabă dacă economia franceză poate să încaseze șocul noilor reguli sanitare. Le Figaro arată un material inedit privind situația evoluției COVID-19 la nivelul orașului.

Și în Germania este anunțat un lockdown parțial pentru a face față începutului celui de-al doilea val (DW). Resturantele și barurile sunt închise, cu excepția take-away, evenimentele cu mulți participanți oprite, călătoriile neesențiale descurajate, cazarea la hoteluri pentru scopuri turistice este interzisă, telemunca este încurajată, întâlnirile în public sunt limitate la maximum două gospodării cu cel mult 10 participanți, teatrele și cinematografele sunt închise, la fel și centrele de recreere și piscienele, fără spectatori la evenimentele sportive. FAZ ridică probleme lucrătorilor din sectorul cultural.
Der Spiegel transmite mesajul cancelarului Angela Merkel pentru un efort național în fața COVID-19.  Tot pe prima pagină este mesajul economistului-șef al Băncii Mondiale, Carmen Reinhart, care transmite că multe companii din comerț, gastronomie și divertisment nu își vor reveni niciodată (Der Spiegel).
De altfel, un articol de opinie despre radicalizarea celor ce resping coronavirusul.

Dezvoltatorul vaccinului Sputnik V ar putea fi obligat să facă publice datele despre teste în urma infecțiilor în rândul voluntarilor (TASS). De asemenea, anticorpii dezvoltate de oamenii peste 60 de ani după vaccinare s-ar putea să fie mai puțin eficienți (TASS).

Iar în Victoria, Australia, parlamentarii încep o investigație asupra modului în care a funcționat modul de detectare a contacților (News.com.au).

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.