Corona-titluri în presa internațională (V)

Corona-titluri în presa internațională (V)

În Statele Unite, este o mare dezbatere despre condițiile redeschiderii. Casa Albă a respins orientările CDC privind redeschiderea, solicitând revizuiri. Casa Albă este supărată pe faptul că ar putea fi prea prescriptive.
NYT are o copie a orientărilor respinse în privința relaxării.
Între timp, la 3,7 milioane de cazuri confirmate global, o treime în SUA, avem și o situație nouă a fatalităților. COVID-19 a cauzat cele mai multe victime în SUA – peste 73.000 de morți, mai mult decât următoarele două state la un loc, Regatul Unit, cu peste 30.000 de decese, și Italia, cu aproape 30.000. Rusia începe să recupereze în statistici. Vedeți hărțile NYT.
Programul de împrumuturi în caz de urgență pentru IMM-uri nu o duce prea bine, fiind limitate împrumuturile și aproape blocate noile aplicații depuse de IMM-uri (WashingtonPost.com). Faceți cunoștință cu Kizzmekia Corbett, unul dintre cercetătorii de top în lupta cu coronavirusul la doar 34 de ani

În Regatul Unit, prim-ministrul Boris Johnson anunță încă trei săptămâmni în plus de lockdown. După ce viața sa abia a fost salvată după infecția cu coronavirus, Boris Johnson anunță relaxările vor fi luate cu „maximă precauție” și că nu va lua nicio acțiune care ar putea să vină cu riscul unui al doilea vârf.
Obezitatea dublează riscul spitalizării în cazul COVID-19.  Bonus, unele echipamentele de protecție importate din Turcia au probleme. 
Situația pare că se îmbunătățește în Spania. Doar patru comunități au anunțat mai mult de două noi infecții la suta de mii de locuitori.  Totodată, autoritățile comunităților regionale vor juca un rol esențial în relaxare, dacă sunt pregătite. 
Pe prima pagină, Le Point propune, în baza declarațiilor prim-ministrului pentru măsurile progresive de relaxare începând cu 11 mai, un „ghid practic de ieșire din izolare”. Totodată, vedem un nou episod din continuarea conflictului între autoritățile centrale și cele regionale în Franța
Restricții pentru patru regiuni, atestări pentru deplasări la mai mult de 100 de kilometri, frontierele înschise până la noua ordine…: detaliile relaxării din 11 mai”. În Europa, numărul de morți a ajuns la 150.000
În ediția internațională din DW vedem situația șomajului alarmant din SUA: peste 33 de milioane de persoane au solicitat în această criză ajutoare de șomaj.  În același tim, Bundesliga va relua jocuri din 16 mai. Un articol de opinie: „Bundesliga alege profiturile în fața oamenilor”.  Heiko Maas, ministrul german de externe, reacționează la atacurile din partea publicului asupra jurnaliștilor din Berlin.
„Nicio evidență că noul coronavirus a fost realizat de om în China: secretarul pentru sănătate al Regatulului Unit”, este unul dintre știrile de prim-plan din XinhuaDin China Daily, aflăm de susținerea pentru o anchetă a OMS privind originea virusului, dar cu condiția ca acest demers să fie unul condus de cercetători. 
sursa imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.