Corona-titluri în presa internațională (IX)

Corona-titluri în presa internațională (IX)

The Times raportează „zero morți din cauza COVID-19 în Londra ieri”, reprezentând cel mai mic nivel de dinainte de lockdown.
Credincioșii se pot întoarce în biserici în Regatul Unit doar în calitate privată. Deci fără aglomerări.
Din The Guardian aflăm cu un lideri al mișcării rasiste KKK a intrat cu mașina în protestatarii BLM.
Desigur, nu lipsește tradiționala secțiune privind cooranvirusului. De exemplu, noile reguli din Regat, ce este R, cum este recuperarea.

În Statele Unite, pe fondul protestelor masive împotriva violenței polițienești, Partidul Democrat a venit cu un program de reformă pentru poliție. Este bine că prezidențiabilul democrat Joe Biden s-a delimitat clar de încercările de eliminare a finanțării pentru poliție.
Și New York City începe redeschiderea, 100 de zile mai târziu după primul caz. Locurile de muncă din construcții, industria manufacturieră și magazilele de retail vor intra în prima fază de redeschidere.

Aproape o mie de oameni sunt împușcați fatal de poliție în SUA în fiecare an.
60 de milioane de infectări cu coronavirus au fost prevenite în SUA prin măsurile de izolare.

Și în Franța ministrul de interne vine cu o serie de reforme în domeniul poliției.
De asemenea, un reportaj șocant despre feminicid.  Raportându-ne la situația din România, situația din România este și mai gravă și nimeni nu discută.
Le Parisien, are un material privind figurile republicane care nu vor vota Trump. Fostul președinte George W. Bush, fostul candidat la prezidențiale Mitt Romney, fostul secretar de stat Colin Powell sunt printre cei care nu vor vota cu Trump.

Din Tass, aflăm că situația coronavirusul se înrăutățește pe plan global. Peste 100.000 de cazuri au fost raportate zilnic în ultimele nouă zile.
Moscow Times critică relaxarea restricțiilor, când numărul cazurilor de coronavirus crește.

În total, pe plan global, sunt 6,9 milioane de cazuri confirmate cu SARS-COV-2, depășindu-se 400.000 de morți. Americile domină topul infectărilor, cu 3,3 milioane de cazuri confirmate, urmate de Europa cu 2,2 milioane de cazuri. Statele Unite, Brazilia, Federația Rusă, Regatul Unit și India sunt în top 5-ul cazurilor globale confirmate.  Statele Unite, Regatul Unit, Brazilia, Italia și Franța sunt în top 5-ul global al numărului de morți.

sursa imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.