Convinge Judecătorul: Tehnica și arta convingerii instanței

Cei din domeniu numesc această carte ca fiind „cartea juridică eveniment a anului”, fiind un volum care prezintă modul în care gândesc judecătorii, care sunt așteptările de la cei care vin în fața lor și nu numai. Activitățile avocatului sunt prezentate din perspectiva creșterii gradului de persuasiune a judecătorului. Este un volum unic în România, inspirat de experiența profesională a autorului, care urmează să fie lansat la Focșani.

Convinge Judecătorul: Tehnica și arta convingerii instanței

Această carte este în esență despre judecători, avocați și locul întâlnirii lor, sala de judecată. Întrucât am fost o lungă perioadă judecător iar acum sunt avocat, este și o carte autentică, despre un domeniu care nu poate fi analizat niciodată doar de teoreticieni. Deși cartea abordează un domeniu foarte vechi al științelor juridice, elocința judiciară, în România practic acesta este necunoscut și nefrecventat. De aceea, această carte își asumă și riscurile inerente deschiderii unor noi drumuri de interes doctrinar. În fine, aveți în mâinile dumneavoastră o carte despre drept, însă în aceeași măsura o carte altfel. Este o lucrare despre eficiență, despre pragmatism judiciar și despre succes. – Adrian Toni Neacșu, Covinge Judecătorul

Cartea Convinge Judecătorul: Tehnica și arta convingerii instanței, scrisă de Adrian Toni Neacșu, apare la Editura Wolters Kluwer România și poate fi comandată online de aici. De asemenea, cei interesați pot citi un extras din aceasta. Eu am făcut asta, am citit extrasul pe care l-am primit după ce am accesat site-ul cărții, după ce am citit o recenzie acolo și m-am abonat la newsletter.

Lansarea cărții la Focșani pe 16 iunie

La Focșani, pe 16 iunie, luni, Wolters Kluwer România vă invită de la, ora 17,00, la complexul restaurant Laguna (Focşani, Str. Cincinat Pavelescu, nr. 18), la lansarea volumului Convinge Judecătorul: Tehnica și arta convingerii instanței, scris de Adrian Toni Neacșu. Evenimentul va cuprinde și o dezbatere despre justiție și judecători, având invitați surpriză.

Informații despre Adrian Toni Neacșu

Spuneam că acest volum se bazează pe experiența de avocat și de judecător a autorului. Adrian Toni Neacșu a fost judecător la Judecătoria Panciu, Judecătoria Focșani și Tribunalul Vrancea. Din 2006, a avut două mandate de președinte al Tribunalului Vrancea. În 2011 a fost ales reprezentant în Consiliul Superior al Magistraturii al judecătorilor de tribunale, iar din 2013 este avocat.

Acest volum nu este prima sa experiență editorială. A publicat în 2010 volumul Între statul de criză și statul de drept, fiind și redactor-șef al revistelor Pandectele Române și Monitorul Jurisprudenței, dar și director al Institutului de Drept Practic.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.