Concursul Național Micul Antreprenor, ediția a III-a

În ultimul an de liceu, am participat la Concursul Național Micul Antreprenor, de unde m-am întors și cu un premiu pentru ideea de afacere cu care am venit  (vă invit să citiți două articole publicate aici și aici). A fost o perioadă interesantă, una în care mi-am aprofundat cunoștințele legate de realizarea unui plan de afaceri, în care am colaborat cu alți liceeni și în care m-am întâlnit, cred că pentru prima dată, cu situația în care trebuia să prezint unui juriu o idee de afacere.

Micul Antreprenor, ediția a III-a

Azi, am aflat că acest concurs a ajuns la ediția a III-a și îl recomand cu cea mai mare plăcere. O conferință intitulată „Antreprenoriatul tinerei generații”, dar și un târg antreprenorial vor avea loc la Slobozia, județul Ialomița, în perioada 6-8 iunie. Proiectul își propune să evidențieze creativitatea elevilor antreprenori, să expună ideile originale de idei de afaceri și să le promoveze.

Concurs de idei antreprenoriale dedicat elevilor

Concursul se adresează echipelor formate din cinci elevi, coordonate de un cadru didactic, participanții trebuind să se înscrie până pe 16 mai depunându-și aplicația pe Wedu, iar pe 19 mai va fi publicată lista echipelor admise. Concursul de idei antreprenoriale vine cu o serie de domenii precum: industrial, agricol, construcţii, turism, comercial, IT, cultural, tehnic, finanţe şi marketing. Tot pe Wedu, la adresa aceasta, găsiți și anunțul cu privire la lansarea apelului pentru aplicații și regulamentul.

Concursul Național „Micul Antreprenor” este organizat de Consiliul Județean al Elevilor Ialomița, cu sprijinul Wedu, susținut de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița și Consiliul Județean Ialomița.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.