Concursul de eseuri „Din lumea Sofiei”

Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest din Timișoara, invită elevii de clasa a XII-a la prima ediție a concursului de eseuri filosofice academice „Din lumea Sofiei”.

Desfășurare:
1. Înainte de 1 aprilie: studentii de la specializarea Filosofie vor redacta scrisori adresate elevilor din licee,conținând un mesaj de salut și o listă scurtă de intrebari filosofice, de interes pentru liceeni, o parte legate de filosofia si cărțile filosofului C.Noica.
2. 1-5 aprilie 2013 (In perioada numita Școala altfel), studenții vor distribui în licee, preponderent către elevii de clasa a XII-a, scrisorile, împreună cu invitația ca fiecare elev sa trimita raspunsul la una din întrebările primite către organizatorii concursului.
3. 5 aprilie 15 mai 2013: primirea răspunsurilor, în scris, prin poșșta electronică sau pe calea poștei clasice.
4. 15-22 mai 2013: Cele mai bune eseuri vor fi premiate astfel:
a. Asigurarea a 5 (cinci) locuri la specializarea Filosofie (glisabile) pentru autorii celor mai bune eseuri, evaluate conform Metodologiei de admitere a Facultății.
b. Un număr de 10 (zece) eseuri vor fi înscrise pentru prezentare în cadrul unei secțiuni speciale a Simpozionului național C.Noica (24-25 mai) organizat de Institutul de Filosofie şi Psihologie “Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române și Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Stiințe ale Comunicării, o sectiune gestionata de Societatea Romana de Filosofie Filiala Banat.
c. Publicarea tuturor eseurilor pe blogul studentilor de la Filosofie

Mai multe detalii, precum și regulamentul concursului, sunt disponibile la adresa aceasta. Succes!

P.S.: Mi-am amintit că vara-trecută, în cadrul programului West Summer University, desfășurat de OSUT, am ales această facultate :)

2 Replies to “Concursul de eseuri „Din lumea Sofiei””

  1. Foarte interesant! Madalin, eu in perioada aceea, voi fi la nationala de romana (Constanta). Am o rugaminte, imi pastrezi si mie o foaie cu intrebari, daca faci rost de asa ceva? Te rooog!

Comments are closed.