Concurs rapid: o invitație la GPeC Summit
Oamenii activi pe piața de comerț electronic din România se reunesc săptămâna viitoare în cadrul GPeC Summit. Are loc între 14-15 noiembrie, iar programul include prezentări, workshopuri, sesiuni de networking și bune practici în urma cărora poți afla informații care pot fi folosite în afacerea ta sau în viitoarea ta afacere care implică zona de e-commerce.
Mai multe detalii despre programul acestei ediții și despre experții naționali și internaționali prezenți sunt disponibile la adresele următoare:
Întâlnirea GPeC din toamna aceasta se apropie
Cititorii Blidaru.net au ocazia să câștige o invitație pentru participarea la acest eveniment. Schema este simplă: lăsați un comentariu sub acest articol cu un răspuns concis la întrebarea „de ce firmele din România ar trebuie să aibă o strategie pe afaceri internaționale” până pe 8 noiembrie, ora 23.59 (ora României), iar prin intermediul aplicației Random.org voi desemna comentariul câștigător; câștigătorul invitației 2-day-pass va participa la GPeC Summit între 14-15 noiembrie – acesta va fi anunțat cel târziu pe 10 noiembrie.
Mai multe informații despre GPeC Summit sunt disponibile pe site-ul evenimentului, la adresa gpec.ro.
Update, 9 noiembrie: După utilizarea random.org, numărul general a fost 8, reprezentând al optulea comentariu lăsat în perioada amintită. Ștefan, felicitări!
1. Piata romaneasca este mica desi o parte din cei care vorbesc acolo iti vor spune ca nu e adevarat. In realitate sunt cativa jucatori care intra in arena pentru astfel de servicii si care se plimba pe la toate firmele de profil.
2. O mare parte din magazinele online au manageri care nu asculta un sfat practic si au senzatia ca daca au stat de vorba cu un specialist sau cu altul stiu acum si ei meserie. Asta e buba romaneasca.
3. E o piata mare in care poti iti poti face strategia mult mai bine. Cel putin in cazul clientilor vorbitori de engleza/franceza.
4. Exista un discurs in piata pe care tind sa-l cred ca strategiile ca la carte aplicate pe limba romana nu dau randament din cauza faptului ca ne raportam la google.ro care este un pic varza.
Un raspuns foarte simplist este pentru a avea acces la o pjata de desfacere mai mare
Go big or go home :) Oportunitati sunt multe pe piata internationala, dar inainte de a sari gardul, trebuie sa faca sens pentru afacerea mea. Depinde foarte mult de produsele business-ului meu, domeniu, sustinere financiara etc. In functie de obiectivele mele, poate strategia internationala sa presupuna doar comert electronic … ceea ce nu suna rau, avand in vedere trendul global.
Avem o piata de deschidere mai mare daca abordam si pietele de desfacere internationale. Prin campaniile de promovare si sustinere gen Indiegogo, putem atat testa piata, cat si promova pachete de servicii, noi produse sau colectii. In plus, sunt mereu adepta unei strategii integrate. Cu cat ai expunere mai mare, cu atat esti mai cunoscut, iar pietele internationale au de multe ori o putere de cumparare mai mare, depinde, bineinteles, de tipul de produse/ servicii pe care le oferi.
Simplu.
Vrem mai multi bani asa ca ne extindem in strainatate. Cum publicul strain este diferit de cel de aici, nu putem merge la drum cu strategiile nationale. Avem nevoie de ceva care se muleaza pe comportamentul de consum din strainatate. Altfel incepem business-ul acolo si ne intoarcem in tara cu gaura mare la buget.
Cel mai bun motiv ar putea sa fie faptul ca uneori este mai usor sa gandesti si sa implementezi la nivel mare o afacere, decat sa nu vezi padurea de copaci.
Dincolo de granite posibilitatile sunt nelimitate : apar fel si fel de colaborari, se ivesc multe situatii win-win si notorietatea brandului creste exponential.
Pentru a acesa o piata mult mai mare decat cea locala si pentru ca online inseamna international.
Pentru ca e mult mai usor acum (decat inainte) sa iti vinzi produsele pe piete gigant precum USA, UK, Germania si altele.