Civilizație în România (III) – Câinele mort de pe trotuar

Este un subiect destul de urât, recunosc. Dacă suntem obișnuiți cu mulțimea de câine călcați de diferite mașini (unii făcând asta intenționat) pe străzile și drumurile din România (autostrăzi nu avem), în orașe, pe trotuare, sunt cazuri aparte.

1. Focșani

E un oraș mic de provincie cu puternice legături unioniste, dar care are parte de astfel de mortăciuni pe străzile sale destul de des. În ultimul timp, nu am mai văzut, ceea ce înseamnă că s-a mai îndreptat situația. Rămâne problema certurile între cine să le ridice… cetățenii, salubritatea sau firma care ar trebui să se ocupe de așa ceva, dar care e inexistentă?

2. București

Am fost astăzi. Se ia un monument istoric așezat într-o zonă frumoasă de pe lângă Piața Romană și aruncă pe trotuar la colțul o creatură în descompunere. Cald, aproape vară și o senzație uimitoare pentru trecători. Ca să nu mai spun de muștele care roiesc în jurul său. Fir-ar ar ei să fie de capitală europeană! Dragă Românie, îți place așa ceva?

Mai știți și alte situații? (și nu mă refer la delfinii care au ajuns pe plajă morți din cauza poluării și a plaselor pescarilor)

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.