Câteva păreri despre Ask.fm, nu prea bune

Ask.fm este unul dintre cele mai populare site-ul de tip question&answers din lume. Este un instrument amuzant și perfect pentru a pierde timpul, din punctul meu de vedere. Cred că mi-am pierdut destul de mult din acesta, realizându-mi contul, răspunzând la câteva întrebări și oprind altele care trecuseră de limita decenței. Am făcut asta pentru a-mi proteja cât de cât brandul personal.

Dacă nu ar existat posibilitatea întrebărilor anonime și a celor fără cont, nu ar fi fost atât de popular. Văd în .ro abia acum ajunge, deși site-ul a apărut prin 2010. Desigur, este implicat în cateva scandaluri legate de tineri care s-au sinucis datorită cyber-bullying-ului.

Eu aș spune că este vorba de o selecție naturală: cei puternici rezistă, ceilalți nu. Tocmai am depășit 7 200 000 000 de locuitori ai Terrei, iar Ask.fm are în jur de 55 000 000 de conturi. Cunoscându-se aceste cifre, tot nu mi se pare ok lipsa unor măsuri adecvate pentru oprirea ofenselor prin intermediului acestui site.

Voi răspunde în continuare la întrebări pentru că este un tool util pentru comunicare. Tocmai faptul că poți să întrebi într-un mod anonim asigură sustenabilitatea acestui proiect. Și ca fun în limitele bunului simț (din nefericire, este greu de implementat un ghid al bunelor maniere online) este acceptabil.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Câteva păreri despre Ask.fm, nu prea bune”

  1. Mie imi place, chiar mi se pare util si pentru mine dintr-un anumit punct de vedere. Voi explica asta le blog saptamana viitoare.

Comments are closed.