Cei doi pași pentru eliberarea pașaportului simplu electronic

Îmi imaginam că este mai dificil, dar în realitate este destul de simplu. Site-urile și blogurile din .ro sunt pline de informații inutile și neactualizate, la fel și cele ale autorității care se ocupă cu eliberarea pașapoartelor.

Aveți de făcut doar doi pași:

1. Mergeți la C.E.C. Bank unde achitați taxa consulară (32 RON) și costul pașaportului (270 RON). După ce ați plătit, semnat, luat înapoi cartea de identitate și cele două chitanțe, urmați pasul al II-lea.

2. Mergeți la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din județ, vă prezentați cu cartea de identitate și cu cele două chitanțe obținute anterior, primiți un bon de ordine și așteptați puțin până când auziți chemat în oficiul pentru preluarea datelor numărul dumneavoastră. Acolo dați cele două chitanțe și cartea de identitate, veți fi fotografiat, veți semna cererea și vi se vor lua amprentele. Asta-i tot. După 14 zile veniți să ridicați pașaportul valabil cinci ani.

Pentru întrebări, nu ezitați să folosiți formularul de comentarii.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.