Calculatorul viitorului…

Calculatoarele evoluează din ce în ce mai mult. Nu este surprinzător că de la an la an, cresc cerințele pieței și așteptărilor utilizatorilor. În funcție de dezvoltarea științei și tehnicii, producătorii vor fi nevoiți să investească din ce în ce mai mult în cercetare și să producă computere cu calități incredibile.

Fără să mă abat prea mult, pot să spune că viitorul ne așteaptă cu PC-urile deschise. Înclin să cred că peste câteva sute de ani ( apropo, mă îndoiesc că în următorii cincizeci de ani durata de viață nu va crește cu cel puțin zece ani), computerul nostru personal va fi un robot. Da. Un android mai exact, capabil să se transforme și să ofere niște senzații incredibile precum: jocuri cu holograme, tridimensionale, vizionarea filmelor într-o manieră interactivă, având posibilitatea să influențezi desfășurarea acțiunii, pachetele office se vor scrie singur. Tu te duci la baie să te speli pe ochi, par example, și în acest timp:

  • ai un cip implantat în creier cu care controlezi robotul și îl faci să scrie;
  • comezi vocale.

Viitorul sună bine, nu? Gândește-te că acest PC-Robot va putea să îți aducă mâncare la pat, să îți facă un masaj, să prepare o ciorbiță…

A doua variantă pentru PC-ul viitorului este un inel. Sau orice fel de chestie de dimensiuni reduse, foarte reduse. Frecând inelul va ieși un duh va apărea un ecran holografic ce va avea următoarele posibilități, pe lângă cele de mai sus: touch screen, efectuarea comenzilor prin urmărirea reacției ochilor, contrul prin utilizarea gândurilor.

Ce poate face calculatorul viitorului?

E clar că va avea niște caracteristici superioare. Viteza de calcul va fi în 2211 cu mult peste ridicarea la a zecea a actualei generații… Vom avea un calculator capabil să îndeplinească cele mai variante funcții în mai puțin de o secundă. Calculatorul viitorului ne va însoți peste tot, îndeplinind foarte multe task-uri. De asemenea, vor avea o inteligență proprie ceea ce va permite înregistrarea celor mai importante acțiuni făcute de posesor, astfel încât uitarea nu va mai fi o soluție, iar deschiderea NotePad-ului nu va mai fi necesară pentru memorare.

Calculatorul viitorului va fi bazat pe o nouă formă de energie, astfel încât va funcțio o perioadă lungă de timp, fără a se închide. Probabil, va reuși să aibă o autonomie de vreo 30 de zile de  utilizare 24/7.

Viitorul sună bine, nu?

P.S.: Și prețul va fi pe măsură. Vom fi vreo 50 de miliarde oameni, fiecare cu propriul gadget de acest tip.

Articolul este scris pentru proba nr. 5 SuperBlog 2011;

Sponsor: Oktal.ro

Nume probă: Calculatorul viitorului