Programul „International Award for Young People” poate fi caracterizat ca o experiență fără limite. Faci parte dintr-o familie mare, cu planuri mărețe și, cel mai important, una care formează prin acțiunile desfășurate și modul în care te implică, adevărații cetățeni ai zilei de mâine.
În România, peste 1500 de tineri au fost implicați în cadrul programului International Award for Young People, desfășurat sub egida Majestății Sale Regale, Ducele de Edinburgh, în peste 140 de țări. Milioane de tineri învață ce înseamnă Award și care sunt principiilor promovate prin această formă de voluntariat: perseverență, devotament, implicare activă, toleranță, spirit de inițiativă.
Comunitățile în care există tineri care adoptă Awardul se bucură de un impact pozitiv, tinerii își dezvoltă o serie impresionantă de aptitudini, atitudini și cunoștințe. Auto-motivarea, responsabilitatea, comunicarea, lucrul în echipă, dorința de îmbunătățire a mediului din care provin sunt doar câteva dintre beneficiile pe care participanții și super-voluntarii Award le trăiesc. Și cum educația experimentală reprezintă cea mai bună formă de învățare, aceste competențe sunt formate pentru întreaga viață.
Dezvoltarea simțului civic reprezintă una dintre condițiile esențiale ale unei societăți care își propune să aibă parte de prosperitate. Din proprie experiență, pot spune că Award te învață, te sprijină, îți oferă o gamă de valori prin intermediul cărora te lupți pentru îndeplinirea visurilor. Țelurile tale devin rezultatul muncii pe care ai învățat să o aplici într-un mod … neașteptat.
Ce înseamnă pentru mine să fii un SuperVoluntar Award? Ei, bine, este un amalgam de competențe dezvoltate, așa cum am spus și mai sus. În România, din 2011, există Asociația International Award for Young People, organizația nonguvernamentală ce susține dezvoltarea copiilor, tinerilor și adulților prin intermediul programului menționat anterior.
Am descoperit, am acționat. Am vrut să cunosc mai bine ce înseamnă să fii SuperVoluntar și cred că am reușit. Eu sunt Mădălin și sunt un SuperVoluntar online. Am rămas motivat și m-am implicat cu cea mai mare plăcere pe plan local, în diferite activități, dar am ales să fac și ceea ce se numește „voluntariat virtual”.
Echipa supervoluntarilor se implică activ promovând valorile enumerate mai sus. Impactul? Proiecte în diverse domenii (incluziune socială, dezvoltare personală, voluntariat, cultură), tineri pregătiți pentru provocările mileniului al III-lea.
Eu mă implic. Tu ești pregătit? Te așteptăm în echipa Award. Dacă vrei să afli mai multe detalii, te invităm pe site-ul intaward.ro și pe pagina de Facebook a Asociației International Award for Young People Romania.
Succes!
3 Replies to “Award, o experiență fără limite”
Comments are closed.