Afișarea rezultatelor la bac și sesizarea incidentelor

1. Afișarea rezultatelor

Afişarea rezultatelor va avea loc în ziua de 8 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, de 8 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9-11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale, conform unui anunț al Ministerului Educației Naționale.

Dar până atunci, sperăm la un examen de Bacalaureat corect, nu? În mod normal, anul acesta nu ar trebui să crească îngrijorător promovabilitatea. Astăzi, de exemplu, au fost eliminați 93 de elevi din sălile de examen, prinși cu diferite dispozitive și fițuici.

2. Sesizarea incidentelor și a faptelor de corupție

În al doilea rând, dacă remarcați incidente în timpul examenul de Bacalaureat și vreți ca situația din România să se îndrepte, aveți la dispoziție un portal online prin care puteți sesiza faptele de corupție. La adresa educatiepentruviitor.edu.ro puteți face sesizările. Numărul de telefon este 0800.801.100 şi poate fi apelat, gratuit, între orele 8.00 – 21.00.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.